2009. szeptember 2., szerda

A szobatisztasághoz vezető hosszú út legelején

Minden kornak megvannak a maga szépségei, és kérdései. Kezdődnek ott, hogy ül-e már, áll-e már, jár-e már, beszél-e már, mit eszik, átalussza-e az éjszakát, stb. stb... reggelig sorolhatnám. A Matyi korában az épp aktuális, mindenhol bárki szájából elhangzó kérdés az hogy szobatiszta-e már? 
Nem, még nem szobatiszta, de majd az lesz. Ha nem ebben a hónapban, akkor a következőben, vagy az azt követőben, amikor benne is felmerül majd az igény rá.
Tavaly nyáron még úgy gondoltam, hogy az idei nyár majd jó alkalom lesz, hogy próbálgassuk a pelusmentességet. Aztán úgy alakult, hogy meglehetősen kevés időt töltöttünk itthon, egyvégtében sosem volt több 1 hétnél, így nagy értelmét nem láttam, hogy nagyon belemélyüljünk valami rendszerbe, amit aztán idegen helyen nem tudunk alkalmazni. De azért vettünk egy wc-szűkítőt, ha mégis úgyis adódna úri kedve a fiatalemberünknek, hogy kipróbálná a legkisebbik helyiségünket, akkor ennek ne legyen akadálya. Úgy gondolom, hogy ha egy mód van rá, akkor a bilis részt kihagyjuk a műveletből. Egyrészt semmi értelmét nem látom, hogy először bilire, majd wc-re szoktassam, másrészt számomra a bili amolyan kihelyezett pelus, amivel még több gond van, mint a pelussal, amit egyszerűen csak lekapok-kidobok, míg a bilit tisztogathatom minden egyes művelet után. Brrr... én ennél azért kicsit finnyásabb, és lustább is vagyok. Persze ha azt látjuk majd, hogy bili nélkül nem fogunk semmire sem jutni, nyilván be fogunk szerezni egyet, és félre fogom tenni minden felgyülemlő ellenérzésemet. 
Szóval wc-szűkítő...Néha-néha rá is kéretzkedett, ücsörgött egy darabig, letépkedett egy fél tekercs wc-papírt, és már jött is le.
  Aztán néhány hete a fürdés előtti lepucérodás alkalmával mindig megállt a tv előtt (csípőretett kézzel) és előfordult, hogy ha nem voltunk elég szemfülesek, akkor bizony a padlóra csorgott az anyag. Persze utána már hiába céloztuk meg az erre a célra szánt helyiséget, ott már nem sikerült produkálni. 
De olyan is volt már, hogy Matyi egyszer csak a wc-ajtó előtt szobrozott, kérve, hogy hadd mehessen be. Bement ráült, a szokásos papírtépés, aztán semmi. De nem erőltettem semmit. Nem ültettem órákig a wc-n, hogy addig onnan le nem száll, amíg nem történik valami.
Aztán tegnap este megtörtént az áttörés!!!!! Ugyanaz a tv előtt állós, csípőretett kezes forgatókönyv szerint történt minden, ahogy szokott, csak most lehet, hogy időben érkeztem... nem tdom... de mentünk a wc-re, és kis várakozás után megtörtént a csoda.... egy csepp, majd kettő is a wcben landolt. Nagy volt az öröm, mindenki részéről. Matyinak annyira megtetszett a dolog, hogy szegénykém erőlködni kezdett, hogy még, még, még jöjjön valami.
Mi meg persze közben ujjongtunk és agyondícsértük. Olyan ügyes volt!
Nyilván nem gondolom, hogy ez most már mindennapos lesz, és a szobatisztaság innentől fogva sétagalopp, és jövő héten már nem kell pelenka. Dehogy! De az első, legnehezebb  lépést megtettük ezen a hosszú úton, amin majd szép lassan, a Matyi tempójában  végigmegyünk.  De azt mindenképp pozitívumnak könyvelem el, hogy úgy láttam  Matyiban is jó érzések szabadultak fel, nem traumaként élte meg a dolgot. Ha így halad, és rákap az "ízére" akkor még az is lehet, hogy a télre csak egy pelenkással lesz dolgom. 
Mindenesetre furcsa lesz, ha Matyi már nem lesz pelenkás Akkor már tényleg nagyfiú lesz, visszavonhatatlanul.
UI: Friss: A délelőtti peluscserénél újra megcéloztuk a mellékhelyiséget, és a próbálkozást megint csak siker koronázta:))) Ennyire egyszerű lenne??? Ilyen hirtelen felnő a fiam??? Egyik napról a másikra??? 
Így most újabb elcsomagolandó darabbal bővül az amúgy sem kicsi bőröndünk, a wc-szűkítővel, mert ha már így ráérzett a mikéntjére, akkor semmiképp ne maradjon félbe:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése