2009. június 23., kedd

Itthoni pörgés, avagy bye-bye 1.trimeszter

Jövök majd még a múlt heti eseményekkel, de közben itthon sem állt meg az élet, sőt..., hipp-hopp, észrevétlenül betöltöttük a 12. varázslatos hetünket családunk Legkisebbjével. Nem mondom, hogy nem gondolok/unk Rá sokat, de tény, hogy sokkal kevesebb idő van arra, hogy agyalgassak a miérteken, arra, hogy internetet böngészve tanulmányozzam hol is tart most éppen fejlettség terén végképp nincs. 
Tegnap végre sor került az első vérvételre is, igen tudom, nem kapkodtam el, de most valahogy minden úgy el van csúszva, a védőnővel is csak ma fogok beszélni, hogy dobjon már be egy kiskönyvet, ha épp erre jár.  Tegnap reggel, míg a vérvételre vártam éppen tolták valahová a kisbabákat. Nosztalgiával néztem a kis apróságokat, mind olyan picik voltak, olyan védtelenek, hihetetlen, hogy nem is olyan rég még Máté is ilyen kis csöppség volt, az pedig, hogy nem is olyan soká megint egy ilyen kis csöppséget tarthatok a karomban még hihetetlenebb. 
Ma délelőtt pedig megejtettük a 12.heti ultrahangot, közösen, családilag. Matyi jó fej volt, kicsit játszott az odakészített játékokkal, majd kicsit nézte a Kistesót, de semmiképp nem rosszalkodott. Néha tényleg könny szökik a szemembe, hogy milyen jó gyerek. 
Kistesóval minden rendben van, vidáman lubickolt a neki kijelölt egyelőre még elég tágas medencéjében, kezecskéivel tapsikolt, integetett, fogta a fejét. Meg is jegyezte az uh-s néni, hogy milyen aktív, és rá is került a papírra, hogy élénken mozgó magzat. Nagy nehezen sikerült csak megmérni a nyakiredőjét, és még így is csak saccperkábé, de olyan1.9mm-re számolták, amiről akkor nem tudtam jó-e vagy rossz, aztán itthon utánanéztem, hogy 3mm-ig tökéletes. 
Méreteit tekintve mint minden mérésnél, most is nagyobb a koránál, (Matyi is nagyobb volt, megnéztem, ebben a szakaszban éppen 6 nappal volt idősebb, aztán 4-el született korábban, mint az előirányzott dátum) Ha így haladunk előbb-utóbb bent tartanak szülni, a jan.5, jan.1., után a legfrissebb céldátum a dec. 27. amivel úgy ki is egyeznék, bár én 28-ban gondolkodom. 
 
Számosítva Kistesó paraméterei:
BPD(koponya haránt átmérője): 21mm
AD1(gerinctől a hasfaliga poci): 19mm 
NT(nyakiredő): 1.9mm
OFD(koponya hosszanti átmérője): 30mm
AC(pocakkerület):61mm
HC(buksikerület):82mm
FL(combcsont): 8.3mm
CRL(ülőmagasság): 63mm
 
Becsült súlya: 64gramm
 
Van továbbá két kezecskéje, és két lábacskája, amit összekulcsolva tartott éppen. Az arca még elég ufonauta, de az orra szépen kivehető volt profilból, és a gerince is jól látszódott. 
Korát tekintve most inkább a 13 hét felé hajlik.
 
A sztárfotó, ahol épp a fejét fogja Őfelsége:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése