2009. június 26., péntek

Felhők a fejemben

Boldog vagyok. Mégis mióta hazajöttünk nincs olyan nap, hogy ne fogna el a kétely, hogy vajon jól döntöttünk-e amikor Kistesót akartuk? Vajon nem túl gyors-e neki a mostanában igen-igen felgyorsult életünk? Vajon Ő jól döntött-e, hogy minket választott? Tudom, hogy a második, (többedik) gyerekre pocakos korban kevesebb figyelem jut, mint az elsőszülöttre anno, mégis fáj, és olyankor furdal a lelkiismeret, hogy nem szentelek elég figyelmet neki. Matyival minden annyira más volt. Vele mindig naprakész voltam, tudtam, hol tart Ő a fejlődésben, mik a soron következő vizsgálatok, mikor lesznek, és milyen eredményt várok tőlük. Most mindenre szinte csak becsúszok, az utolsó utáni pillanatban, felkészületlenül, és nem tudom, vajon eléggé vigyázok-e Rá. 
 
  Lelkiállapotomnak nem tesz jót a vacak időjárás sem, fáradt  vagyok, nyúzott, és kedvetlen, és fejfájás gyötör. Matyi sincs a topon, szerintem neki sem jó ez az idő, és szerintem egy újabb fog van készülőben, mert egy tegnapi sírásnál a fáj valahol? kérdésre messze hátra a szájába mutatott. Ő is bújósabb, mint egyébként mostanában. Az egy hét együttlét Apával mindkettőnket hozzászoktatott a jóhoz, Apa mindig ott van kéznél, ő felemel, ő hoz ölben, most Apa nincs itthon egész nap, és gyakran keresi. Ha nem találja sír, majd megvígasztalódik, és tőlem várja, hogy emelgessem, ugráljuk.
Ha épp ki tudunk menni, akkor a játszótér ideig-óráig megoldás, bár szerintem engem jobban lefáraszt, mint Őt. Esténként hullaként dőlök az ágyba, és érzem, hogy sok volt a nap, Kistesó is jelzi, hogy most már jó lenne egy kis nyugi. És ilyenkor megint rám törnek a sötét gondolatok, hogy nem vállaltam-e túl magam? Hisz Matyi sem olyan nagy még, hogy ne igényelne extra törődést. De hogy fogok tudni boldogulni két pici gyerekkel? Tudok-e majd mindkettőnek jó Anyukájuk lenni? És hogy csináljam? Matyival olyan nehéz volt az első időszak. Tudom, hogy a nehézségek egyrészt a tapasztalatlanságomból adódtak, hogy bizony nem voltam mindig a helyzet magaslatán, és Matyi sem volt az a tankönyvi gyerek, akire bármilyen szakirodalmat rá tudtam volna húzni. Most már tudom, hogy nem is lehet, de akkor azért jó volna. De beletanultunk, összecsiszolódtunk, megtanított Anyának lenni. Tudom, érzem, hogy sokkal türelmesebb, elfogadóbb vagyok most, mint gyerektelenül voltam. De vajon elég türelmem lesz-e 2 gyerekhez? Mert tudom, hogy Kistesó is fog tölteni a türelemraktáramon, (sajnos van még benne szabad hely) De mennyi idő alatt fog feltöltődni a kellő mennyiségre? És mi lesz addig? 
Tudom, hogy ezek megválaszolhatatlan kérdések, és ha eljön az idő, akkor mindenre lesz válasz és magyarázat, most mégis tele vagyok kétséggel, amik felőrlik a lelkem. 
Jöhetne már egy kicsit vidámabb idő, és akkor az én fejem fölül is távoznának a szürke felhők. De a jövő heti nagyszülős kényeztetés azt hiszem Matyinak és nekem is jót fog tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése