2009. március 10., kedd

Hogy kerül a csizma az asztalra

Ahogy Máté közelíti a 15 hónapot, úgy követel egyre nagyobb beleszólást a ház dolgaiba. Szerinte (is) mindennek megvan a maga helye, a bibi csak az, hogy Ő egészen másképp képzeli el, hogy mit hová kéne rakni, mint ahogy pl. én.
Így történik, hogy néhány háztartásunkban fellelhető dolog egész más értelmet nyer, és egész máshol lelhető fel, mint azt felnőtt ésszel gondolnám. Így kerül a papucs a konyhaszekrénybe,  a fogkefe a kisszobába, a hűtőmágnes a szőnyeg alá, a tusfürdő a pelenkázószekrénybe, a tálak és fedők a nappaliba, a hajkefe a számítógépasztalra, az üres samponos flakon a tévé mellé, a szennyeskosárból kivadászott trikó a fotel alá, és még sorolhatnám. De egész váratlan helyeken fellelhető egy szárítóról ellopott fél pár zokni, vagy a fiókból kivadászott zsebkendő.
Apropó zsebkendő... az elmúlt napokban sajnos része lett az életünknek, leginkább Matyiénak. Szombat este kezdődött, amikor a szörtyögés mellé még láz is társult, aztán a láz vasárnapra már csak hőemelkedés volt, hétfőre pedig már csak a szörtyögés maradt. Úgyhogy megint a porszívóval alszunk, vagyis ő az ágy mellett. Máté nagyon aranyos, mert mindig leellenőrzi, hogy ott van-e még, és "bú" névvel illeti. Szerintem ez valójában "zú" lenne, ami zúg-ot jelent, de a Z-t még nem tudja mondani. De rám is rám jár a rúd, mert tegnapra Feri is elkezdett orrot fújni, és így tegnap este családom férfitagjai duóban szipákoltak mellettem, szóval öröm volt velük aludni.
Továbbá Matyi az elmúlt napokban tökélyre fejlesztette a hisztizés tudományát, pedig eddig is elég magas szinten űzte, de most... Mert hát rájött, hogy két lábon még toporzékolni is lehet, meg földre vetni magunkat, ami sokkal, de sokkal hatásosabbá teszi a produkciót. Teszi mindezt akkor, amikor valami nem úgy történik, ahogy azt Őméltósága elképzeli, pl. nem veheti ki a használtzsebkendőt a szemétből, meg semmi egyebet sem, vagy nem mászhat fel az asztalra, hogy levegye onnan a telefont, vagy nem játszhat a porszívóval éjjel 3 kor amikor éppen le kellett szívni az orrát, ilyesmi. Szerencsére eddig még kezelhetőek voltak a kirohanásai, és vagy nem vettem róla tudomást, és abbahagyta, vagy elmentünk az ominózus helyről, és valami másba kezdtünk bele. De egyelőre készítem a lelkemet, hogy nem lesz ez mindig ilyen egyszerű. Közben azért reménykedem, hogy ennél durvább már nem lesz, mert most még kezelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése