2009. január 9., péntek

Könyves játék

Andi felkért, hogy vegyek részt ebben a "mit olvastam 2008-ban" játékban, és bevallom örültem is meg nem is, mert mi lehetne hálásabb téma egy könyvimádónak, mint a könyvek, másrészt viszont ki kell választanom 5-öt a tavaly olvasottakból. Tavaly nem olvastam annyi könyvet, mint amennyit a korábbi években, és még csak annyit sem, mint amennyit szerettem volna, de azért 1 kezem nem tudom számba venni őket, és szerencsére kettőn sem.:)Az olvasásra szánt idő szűkösségére tekintettel egy kicsit jobban meg is válogattam, mit vegyek a kezembe, nem pazaroltam félig jó, egynekelmegy könyvekre az időmet, ami nem tetszett szigorúan félretettem, és nem olvastam tovább. Ilyen szerencsére csak kettő akadt, az összes többi igen jó választás volt, ezért is nehéz most 5-öt kiemelnem közülük, mert fáj a szívem azért, ami kimarad. De könyörtelen leszek.
 
Szóval 5 könyv, amit 2008-ban olvastam:
 
- Tracy Chevallier: A kék szűz - több könyvét is olvastam már, volt köztük nagyon rossz is, de ez kifejezetten tetszett, izgalmas, könnyű olvasmány
-  Stephanie Cowell: Mozart asszonnyai - imádtam, mint általában minden jól megírt életrajzi jellegű könyvet
-  Szabó Magda: Für Elise - az első könyv volt, amit tőle olvastam, nekem nagyon tetszett, ezután még több másik SZM regény követte. 
-  Joanne Harris: Ötnegyed narancs - A csokoládé írónőjétől sok könyvet olvastam már, szeretem ahogy ír, amiről ír, mindig lebilincselő olvasmány, igazi csemege.
-  Philippa Gregory: Boleyn örökség - az aktuális leglegleg, de erről már írtam:)
 
Muszáj megemlítenem, (és ez már nem tartozik a játékhoz, vagy vehetjük szorgalmi feladatnak), hogy a lelkemnek sok kedves könyvet nem tavaly olvastam, de nem mehetek el szó nélkül mellettük. 
 
-  Steinbeck: Édentől keletre
-  Wass  Albert :  A funtineli boszorkány
-  Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
-  Maurice Lever : Isadora Duncan
- Sandra Gulland: Napóleon menyasszonya, - felesége, Adieu Bonaparte! 3 kötetes Napóleon sorozata
 
Továbbá megkérném Vicát, CuckátNusi anyut, Vikcy-t, és Popianyut, hogy osszák meg Velem tavalyi olvasmányaikat, tippeket adva ezáltal újabb csemegékre:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése