2019. augusztus 12., hétfő

Balatoni nyár- nulladik nap

A Balaton már úgy hozzá tartozik a nyarunkhoz, hogy amikor érintőlegesen felmerült a tavasszal, hogy menjünk-e hosszabb időre a tengerhez, és ne menjünk a Balcsira, akkor egyöntetűen elvetettük ezt a felállást. Mert a Balaton az kell, ha csak egy hosszú hétvégére is, de akkor is látnunk kell.
Aztán szépen kiforrta magát a dolog, mert kiderült, hogy Máté megy a zenekaros táborba Tihanyba, aminek az utolsó estéjén búcsúkoncertet tartanak a Rege cukrászda előtt, amire várják szeretettel a szülőket is. Szóval nem volt kérdés, hogy ekkora időzítjük a balatoni nyaralásunkat. Pluszba jött már, hogy Milán pont ugyanezen a héten Balatonföldváron táborozott, és neki is 3-án ért véget a buli.
Úgyhogy az volt a terv, hogy 2-án, pénteken lemegyünk Füredre, szombaton délelőtt átmegyünk Földvárra, összeszedjük Milánt,  este Tihanyban meghallgatjuk Mátét, aztán indulhat a nyaralás.

Mátéval nagyjából viber-kapcsolatban voltunk a héten, már amennyire volt térereje ott a Belső-tó partján, és írta még korábban, hogy pénteken is fellépnek, és ha odaérünk időben, menjünk akkor is. De pénteken nagyon esett az eső, és az aznapi koncertet ezért nem tartották meg :-(
Így nem mentünk aznap este Tihanyba, hanem megvártuk, míg eláll az eső, ez olyan 7 óra tájban lehetett, és lesétáltunk Marcival a partra, hogy mégis ne csak a kocsiban meg a szobában üljünk egész nap.

A strandon az összes kacsa a felázott fűben lubickolt. Marcinak nagyon tetszett.




Aztán lesétáltunk a kikötőbe, és addigra már látszott, hogy nem fog már többet esni, kezdett a lemenő nap áttörni a szürkeségen, és még szivárványt is láttunk.





És hogy kihasználjuk, hogy csak egy gyerekünk van, és Marci már olyan régóta szeretne felülni a Dottóra, de a nagyoknak ez már nem annyira buli, most itt volt a remek lehetőség, hogy menjünk vele egy kört. ( ültünk már rajta korábban, de akkor még Marci babakocsis volt )


A vonatozás után már csak visszasétáltunk a faházba, és készültünk a másnapra, hiszen amellett, hogy összegyűjtöttük a Nagyokat, nagyon izgalmas napnak ígérkezett. ( és az is lett )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése