2016. december 9., péntek

A hegedű hete

Ezen a héten a rendes heti két óra mellé bejött még egy szerda esti hegedűfellépés, ami igazából egy kis rákészülés volt a pénteki vizsgára. Mindenki, (a mi tanárunknak a tanítványai csak, nem a komplett hegedűtanszak) azt játszotta, amire a vizsgára készült, csak egy kis miniközönség előtt, mert mindenkinek mentek a szülei. Máté két számot játszott, a süss fel napot, és a hegedűkönyvből egy francia népdalt. Ügyes volt, csak kár, hogy Marci pont belekínlódott a Máté fellépésébe :-( Meg úgy általában végigkínlódta az egészet. Pedig a gyerekek nagyon ügyesek voltak, még akkor is, ha néha hallhatóan hibáztak, rontottak. Számomra döbbenetes, hogy már a Mátétól egy évvel előrébb járók is olyan hosszú darabokat adtak elő fejből, és szuperjól, hogy csak ámultam.
Nagyon jó volt, hogy volt egy ilyen rendezvény, mert láttam, hogy merre felé fogunk, fog Máté fejlődni. Nagyon izgalmas utazás lesz ez Mátéval :-) Épp beszéltük, hogy milyen furcsa lesz, amikor majd Vivaldi szűrődik ki a szobából.
Az est csúcsa, nem véletlenül, az a fiú volt szerintem, aki legidősebb növendékként utoljára lépett fel, egy hosszú, bongyorhajú nagy kamasz fiú, félregombolt ingben. A Schindler listájának a főcímdalát hegedülte. Hát ott egy kicsit megállt a levegő... mintha senki nem mert volna még lélegezni sem... nagyon szép volt.


Ma délelőtt pedig sor került az első hegedűvizsgára. Szerencsétlen módon pont a heti korcsolyával esett egy időre, de hát mindegy... Máté azt mondta nem izgul, nagyon várja.
Harmadikként lépett fel, és szerintem nagyon ügyes volt, sose ilyen szépen még nem húzta a süss fel napot :-)

Tök gáz, hogy remegett a kezem felvétel közben... 
Olyan jól áll a kezében az a hegedű :-) 





Nem mondtak most semmit, igazából nem is tudom, hogy jegyre ment-e ez, vagy csak megfelelésre, majd hétfőn hátha mond valamit a tanárnéni. 

A suli előtt vártuk meg, amíg visszaérnek a többiek korcsolyáról. Olyan édesek voltak, mert ahogy szálltak le a buszról, már a lépcsőn sorra kérdezték, hogy na, mi van Máté, milyen volt, hogy sikerült? 
Szerintem jól. Kapott is egy jutalom sütit :-)💗

2 megjegyzés:

  1. Jaj, tök ügyes!!!

    Nálunk januárban lesz a vizsga, most csak karácsonyi koncert lesz. Várom már.
    Réka általában jobban fújja,mint otthon, ez jó. :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj, ezen a Schindler listáján én mindig bőgök, annyira síír a hegedű...Hogy jön ki ennyi minden egy hangszerből??

    VálaszTörlés