2015. október 15., csütörtök

Boltos

Tegnap Milánék almás pitét sütöttek az oviban. Milán valamiért nem vett részt a sütésben, azt mondta játszott a szőnyegen valamelyik haverjával.
De ami a sütésnél is izgalmasabb volt, az az, hogy előtte nap fogták magukat, és az egész csillag csoport, 23 gyerekestül, 2 óvónénistül, és egy dadusostul felkerekedett, és elmentek a sarki kistescóba  (becsületes nevén tesco expressz) bevásárolni a sütéshez. Vettek lisztet, cukrot, margarint, tojást, mindent , ami kell. 
10 óra tájban nincs nagy élet a boltban, így az időzítés tökéletes volt, mert a boltban szárnyaik alá vették őket a tescós nénik-bácsik, és körbevezették őket az egész bolton, bevitték őket a színfalak mögé, megmutatták nekik a sütödét, a kemencéket, elmesélték nekik, hogy hogy készül a kakaóscsiga, és mindenki kapott is egyet az éppen megsültből. Megnézték, a raktárat, hogy hol hozzák be az árut, hogy hol gyűjtik össze amit már ki kell dobni, szóval mindent. Mindezt teljesen spontán, nem volt semmi lebeszélve a boltosokkal. Csak annyi volt, hogy az óvónéninek alá kellett írnia valami papírt, hogy ott jártak.
Nagy kaland lehetett, Milán nagyon lelkesen mesélte, hogy mit látott. 
Búcsúzóul minden gyerek kapott egy Madagaszkáros bábugyűjtő dobozt is. Úgyhogy most két napja megint bábumániában égünk, előszedtük a rég elpakolt műanyag dobozt, amibe beleszórtuk a bábukat, és most megint mindenhol van belőlük :) Nem baj végülis, mert olyan aranyosan pakolásszák őket ki meg be :) De hogy hányat kidobtam már.... azt nem is említettem meg Milánnak. Teljesen kiakadna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése