2015. május 10., vasárnap

Bábszínház-Vuk

A Puskin Kuckóban rendszeresen vannak hétvégi gyerek előadások. Vagy mozi, vagy színház, vagy koncert, akármi. Mi még egyszer sem voltunk. Valahogy nem jött ki sosem úgy a lépés. De mióta voltam a Puskinban párszor moziban a csajokkal, és rájöttem, hogy milyen kényelmes helyen van, mert átszállás nélkül oda lehet jutni, azóta jobban figyelek. 
Ma, a Fabula Bábszínház előadásában lehetett megnézni a Vuk-ot. És mivel most épp ráértünk, hát elmentünk. 
Annak ellenére, hogy busszal egyszerűen oda lehet menni, mi most autóval mentünk. Második körben találtunk is parkolóhelyet nem túl messze. De pont jókor érkeztünk, se nem korán, hogy a gyerekek már az előadás előtt elunják magukat, se nem későn, hogy rohanni kelljen. Szóval pont jó volt minden.

 A harmadik sorban ültünk, jól láttunk. Még Marci is.

Az előadás nem volt egészen 1 óra hosszás. Marci is szépen  végigülte. Kicsit el is álmosodott talán a félhomályban, és csak az utolsó percekben kínlódott egy kicsit, de teljesen problémamentes volt, értem ezalatt, hogy nem zajongott, nem kellett kimenni vele, csak már fészkelődött a székén.
A mese kicsit különbözött a rajzfilmverziótól. Én nehezen is tudtam elvonatkoztatni, és hiányzott Pogány Judit hangja, meg a libás rész is teljesen kimaradt, meg hogy mit hozzak ludat vagy kacsát. Ez persze a bábelőadás értékéből nem vont le semmit, nyilván az időkorlát miatt is kellett itt-ott lecsípni a sztoriból, mert egyébként jó volt, szórakoztató volt, és a gyerekeknek is tetszett.
Most pedig újranézzük a mesét. Rég néztük már, mikor még Milán kicsi volt. Nem is nagyon emlékezett már rá. Jó most újranézni. Szigorúan focimezben :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése