2013. december 2., hétfő

Akadozva

Kicsit megakadtam. Nem csak a bloggal, úgy egyébként is. 
Az élet, a mi életünk persze nem áll meg, nem állhat meg, nem állíthatom meg... hiszen máris itt a december,  a gyerekek hónapja, nálunk pedig különösen az. A fiúk készülnek a születésnapjukra, a Mikulásra, a Karácsonyra, az oviban ezer program lesz még ebben a három hétben, némelyik szülős, némelyik zártkörű, de itthon az is téma, az is lelkesíti őket. Várakoznak. Vágyakoznak. Minden nap bővül a kívánságlistájuk. Egyezkednek, ki milyen ünnepre mit kér. Össze is vesznek rajta, ölre is mennek, ha kell. Tervezgetnek, kinek milyen tortája lesz, és kiket fog elhívni a szülinapjára. Lelkesek.
Én pedig kullogok az események után. Bár már túl vagyunk az első gyertyagyújtáson, de nekünk még nincs koszorúnk, és csak remélem, hogy erre a vasárnapra már lesz. Az ajtódíszt még nem kerestem meg, és az ablakdekoráció is várat még magára. A mikulás viszont már ott figyel a teraszon, igaz, ez sem nekem köszönhető, hanem Ferinek, aki előkereste. Idén először nincs adventi naptárunk. Kiment a fejemből. Vagyis nem gondoltam, hogy már ennyire közel van a nap, amikor már kéne lennie. A fiúk nem hiányolják, de nekem azért lelkiismeretfurdalásom van miatta. 
Kárpótlásul tegnap együtt sütöttünk mézeskalácsot. Az adventi időszakban nem utoljára :) Díszítésre már nem igazán volt szükség.



Szóval lenne miről írnom, lenne mit megörökítenem, de valahogy mégsem megy. Nem jönnek a gondolatok, nem jönnek a szavak, aztán pedig már nem is tűnik olyan érdekesnek, fontosnak, hogy leírjam. De majd összekapom magamat. Hiszen a december a mi hónapunk, az Ő hónapjuk, telis-teli eseménnyel.

5 megjegyzés:

  1. ölellek, Édesem, adj időt magadnak! ♥

    VálaszTörlés
  2. Hehehe, én elővettem a tavalyi adventi koszorút, ami olyan szép volt, hogy sajnáltam meggyújtani rajta a gyertyákat (a sóhere....). Díszek még a dobozban, még nem is jutott eszembe elővenni őket. :)) Adventi naptárunk azért van, mert anyukámat megkértem, hogy vegyen, míg mi itthon dögrováson vagyunk, kijárási tilalom és ilyenek....Megtölteni meg nem volt nehéz. Nem késtél ám el vele még! Mikulásra is jó lesz valami egyszerű. Vagy ha idén kimarad, akkor sem kell felvágni az ereidet, no problémó. :) Úgyis olyan sűrű ez a december, lesz elég program és tennivaló. Pussszpussz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én évek óta ugyanazon alapanyagokból készítem a koszorút, és évre-évre egyre minimáldizájnosabb. Idén még nem kerültek le a kamrapolcról. De ami késik nem múlik.
      Végülis a tavalyi adventi naptárt én is újrahasznosíthatnám. meg is nézem, hogy nincs-e nagyon rossz állapotban.
      Programokban valóban nem lesz hiány :)

      Törlés