2013. december 18., szerda

Második suliváró

Múlt pénteken újra volt az iskolában suliváró foglalkozás. Nekünk a második, egyébként a harmadik. Ezúttal nem voltak annyian, mint a legutóbb, kábé feleannyi gyerek gyűlt össze, köszönhetően a hidegnek, a közelgő karácsonynak, ki tudja. Szerencsére Máté nem maradt ismerős nélkül, mert jött Lilla is, akit Máté mostanában eléggé favorizál a csoportból ráadásul. Le is ültek egymás mellé szépen. 
A gyülekezés alatt most is volt egy kis rajzolás az interaktív táblán, most hóember rajzolhattak a gyerekek. 


A gyerekeket most 3 részre osztották, és körforgásban zajlott 3 helyszínen a foglalkozás. 
Mátéék először egy felakasztható csillag alakú bohócot fabrikáltak papírból. 

Aztán a második ponton süteményt készítettek. Kókuszgolyó tésztából szúrtak ki formákat, és színes cukorral, kókuszreszelékkel díszítették. Máté nagyon lelkes és ügyes volt, nagyon tetszett neki a feladat, itthon is nagyon szeret sütögetni :) 4 sütit is csinált, igaz, ő 5-öt szeretett volna, mondta is a tanítónéninek, hogy 5-öt szeretne csinálni, mert 5-en vagyunk, de valamiért nem lehetett neki, talán nem volt több tésztája, vagy elfogyott az idő, már nem is tudom. De végül nem volt baj, nem volt elkenődve emiatt. Itthon szépen ki is osztotta, hogy melyiket kinek csinálta. Nekem pedig jéggé fagyott a kezem, mire a kis papírtányéron hazaszállítottam a sütiket :)

A harmadik állomáson pedig angolozás volt, mégpedig először megtanultak napszakoknak megfelelően köszönni. Itt megint az interaktív táblát használták, és a napocskákat kellett megkeresni, és ki kellett találni, hogy hogy kell köszönni, ha pl. a napocska álmos. Aztán pedig színeket tanultak, pirosat, sárgát, zöldet, kéket, és narancsot, és a kapott feladatlapon a karácsonyfa díszeit az angolul elhangzott színre kellett színezni. Ez már egész komoly feladat volt, pláne annak, aki még sosem tanult egy szót sem angolul, mint Máté, de nyilván közösen ment a feladatmegoldás, és a gyerekek, Máté is nagyon élvezte. Igaz, hogy hazafelé már csak a good morning-ra emlékezett, meg a yellow-ra, de nagyon büszke volt, hogy tanult angolul, és összességében is nagyon tetszett neki ez az alkalom. 


Jó volt. Kedvesek voltak a tanítónénik, az Angéla nénivel most beszéltem is pár szót. Az is kiderült most számomra, hogy jövőre két angolos és egy matekos osztály indul, de hogy melyik osztályt ki viszi, azt egyelőre még nem tudom, arról az infóról a legelején lemaradtam. Angéla néniről már több helyről is hallottam jókat, szóval hajlok arra, hogy őt válasszuk, bármilyen osztályt is fog vinni. Aztán majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése