2012. február 15., szerda

Egy ovis farsang története a kezdetektől

Nagyjából akkor amikor kiderült és pontosítódott, hogy elutazunk és hogy mikor, akkoriban derült ki az is, hogy 10-én rendezik az oviban a farsangot. Először rögtön megörültem, hogy húúú dejó, addigra pont hazajövünk, és nem kell Máténak lemaradnia erről a jó kis mulatságról, pláne, hogy még bábszínház is volt délelőtt. Aztán később rájöttem, hogy ez mind szép és jó, de így jó esetben 2 napom lesz, hogy összehozzak Máténak valami olyan jelmezt, ami nem túl bonyolult, de mégis ötletes, és kényelmesen hordható egész délelőtt. Na most akik ismernek, vagy csak régóta olvassák már ezt a blogot, azok tudják, hogy hát sem fantáziából, sem kreativitásból nem vagyok túl bőlére eresztve, kézügyességből és varrnitudásból pedig még az alapszintet is alig tudom megugrani. Ezen adottságaimmal pedig totál ellenkezik az a kényszerképzetem, hogy egy igazán jó anyuka saját maga alkotja meg a gyerekének a farsangi jelmezét. Meg egyébként is hiszem azt, hogy ennek a farsangi hejehujának nem a boltokban fellelhető jelmezarzenál felvonultatása kellene hogy legyen a célja, hanem az, hogy tényleg valami egyszerű, könnyen elkészíthető maskarát alkossunk a gyerekekkel együtt.
Kérdeztem is Mátét, hogy vajon ő mi szeretne lenni, mire ő a legtermészetesebb határozottsággal rávágta, hogy Pókember. Tényleg, mintha 24 órában pókember folyna a tévénkből, de nem, el is képedtem, hogy egyáltalán honnan ismeri a szót magát, mert abban biztos voltam, hogy találkozni a pókember semmilyen verziójával nem találkozott.
Aztán hozta az AnnaPeti egyik kötetét, melynek egyik fejezetében az iskolai farsangon szerepel ez a bizonyos pókember, és mutatja nekem, hogy íme tessék, itt a pókember. (Ezúttal is csókoltatom Bartos Erikát!) Mondtam, hogy oké, ez tényleg az, de Te fiam, akkor sem leszel pókember, és itt részemről be is fejeződött a dolog.
Én felvetettem, hogy lehetne Baltazár a Bogyó és Babócából, de ő ezt határozottan leszavazta, majd nagyjából minden egyéb ötletemre, mint szakács, kéményseprő, focista, mind nemet mondott. Még az volt neki a legszimpatikusabb, amikor azt találtam ki hogy akkor öltözzön Apának, és akkor mehet fekete nadrágban meg ingben, és még bajuszt-szakállt is rajzolhatunk neki, de itt sem az ötletet értékelte igazán, hanem azt, hogy akkor mehetne fekete nadrágba oviba.
Most így utólag már vicces, de komoly rémálmaim voltak már az utolsó napokban, mert azt sem akartam, hogy ne menjen, de azt sem hogy csak ő álljon ott a bulin jelmez nélkül.
Aztán mikor hazaértünk, és hullafáradtak voltunk mindannyian, és ellepték a lakát a bőröndből pakolt cuccok, a szennyes, és azt sem tudtam, hogy merre kezdjem a pakolást, akkor már tudtam, hogy bármi mellett is döntünk, nekem se időm, se energiám nincs arra, hogy alapanyagokért futkossak, aztán azokból még valami értékelhetőt is alkossak én magam.
Így aztán félredobtam minden elvemet, (lassan minden elvemet a sutba dobom már így az évek során), és hagytam, hogy Feri meggyőzzön, hogy vegyünk egy nyomorult jelmezt, csak ne kattogjak már ezen folyton.
Aztán az utolsó pillanatban még ez is megoldódott, mert végül mégiscsak kölcsön tudtuk kapni azt a jelmezt, amit úgy volt nem tudnak odaadni, így lett végül happyend a történet vége, és lett Mátéból tűzoltó:)
Persze ő még előző nap is azt mondogatta az óvónéninek hogy ő Pókember lesz, de aztán mikor meglátta és felpróbálta a tűzoltó ruhát, akkor már nagyon boldog volt, és nagyon lelkes.
Képet az előző esti itthoni ruhapróbáról teszek fel, amikor persze Milánnak is be kellett öltöznie, nem maradhatott ki ő sem a buliból. Az oviban is csináltam pár képet, de nem akarok más tollával gyerekével ékeskedni, így azt nem teszem ide be.

A farsang jól sikerült, a gyerekek aranyosak voltak, és nagyon élvezték az egész hercehurcát, hogy szólt a zene, táncoltak, nasiztak, szörpöt ittak, és a bábszínház is nagyon jó volt.
A pókembert viszont még mindig nem felejtettük el... miután sikerült meggyőznöm Mátét, hogy ovisok még nem lehetnek pókemberek a farsangon, mert olyan jelmez csak nagyfiúkra való van, de ha majd iskolás lesz, akkor lehet majd pókember, azóta folyton azt kérdezgeti, hogy mikor lesz már iskolás. Áhhhhh. De komolyan! Még ha ismerné, és tudná mi az a pókember!!!! De nem!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése