2011. december 2., péntek

Mézeskalács sütés

Ha december, akkor mézeskalács. A fiúk nagyon szeretik, és igazán hálás közönségek, mert bárhogy is sikerül mindig megeszik az utolsó morzsáig. Van egy nagy fémdobozunk, amit ilyenkor adventi időszakban jól megtöltünk kaláccsal, aztán újratöltjük, és megint újra. Máté már hónapokkal ezelőtt kérdezte,. hogy mikor töltjük már meg a dobozt. Hát tegnap megtöltöttük. Többé-kevésbé.
Délelőtt Milánka segítségével már megsütöttem egy adagot, mert az adventi naptárra is ezt akartam tenni. Tavaly is kalácsos naptárunk volt, idén is az lett, mert valahogy elmentek mellettem a napok, és mire feleszméltem, addigra már nyakunkon is volt a december. No de jövőre már újítok!!!!
De mivel Máté is nagyon szeret kalácsot szaggatni, így ovi után vele is sütöttünk egy adagot. Egy adagból nekem 2 tepsinyi nyúl, medve, kisautó, repülő, kisvirág-nagyvirág, holdacska lett, azaz összesen 4 tepsit sütöttünk. És ezzel még nincs vége, mert szeretnék még snassz fenyőfás-csengős formákat is csinálni, amit majd a fára akasztunk.
Szeretem ezeket az együttsütős pillanatokat. A fiúk olyan lelkesek, olyan aranyosak, és ők is nagyon szeretik, emlékeznek rá.  Máté már profin szaggatja a tésztát, Milán még inkább maga gyurmáz belőle ezt-azt, kígyót, labdát, mikor mi sikerült, és a sodrófát is olykor-olykor kardnak használja, de neki nem volt jó a neki való kicsi fa, neki a nagy kellett, amivel én dolgoztam volna.
És mivel akadt segítségem bőven, így a végére még arra is jutott energiám és kedvem, hogy cukormázzal kidíszítsem az elkészült remekeket.Ezen a téren bevallom van még hová fejlődnöm:)
Várjuk már a karácsonyt! Előtte pedig még a Mikulást, meg Máté szülinapját, sőt még koncertre is megyünk. Nem fogunk addig unatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése