2011. december 6., kedd

Mikulásos

Akármennyire is fenyegetőztem az elmúlt napokban, hogy márpedig ide a Mikulás nem fog jönni, mert nincs itt szófogadó jó gyerek egy darab sem, ma reggelre persze hogy telerakta valaki az ablakba gondosan kihelyezett cipőket. Nyilván mi nem egy adást nézünk a Mikulással:)))
No de komolyra fordítva a szót!!!! Annak ellenére hogy tényleg ezermilliószor elhangzott az elmúlt napokban a "ha ezt a Mikulás meglátja/hallja", a "most már tutibiztos, hogy nem kapsz semmit, max virgácsot, vagy még azt se" közhelyek, azért vacsi után és fürdés előtt kipucoltattam Mátéval a cipőjét, és a Milánét is büntiből, hogy jópontot szerezzen még a Nagyszakállúnál. Az már más kérdés, hogy a Milán cipője helyett a saját cipőjét pucolta, azaz pucolt magának egy csizmát és egy cipőt, és amikor ezt szóvá tettem az apjának, akinek az irányításával mindez történt, akkor ő csak annyit mondott, hogy akkor ezért sumákolt olyan nagyon:) Nem baj, a szándék a lényeg, Milánét meg gyorsan megsuvikszoltam én, és már lehetett is őket az ablakba rakni és reménykedni, hogy mégiscsak megszán minket az a Mikulás.
Máté, az örök gondolkodó persze félálomban még elkezdett azon morfondírozni, hogy nem lesz ez így jó, mert egyrészt, hogy tud bejönni az ablakon a Mikulás, ha az be van zárva, de megnyugtattam, hogy nem lesz baj, mert a Mikulásnak van mindentnyitó kulcsa (ennyit az őszinteségen alapuló gyereknevelésről), és azzal minden ablakot ki tud nyitni. Jó. De akkor sem lesz az jó, mondja Máté, mert ha meg bejön az ablakon, akkor meg koszos lesz a szőnyeg. Gyorsan átbeszéltük, hogy nem jön be teljesen, csak kinyitja az ablakot, beteszi az ajándékot, aztán már megy is, sok a dolga, nincs ideje itt időzni. Nyugi, nem lesz semmi baj. Téma túltárgyalva.
Reggel persze már alig vártam, hogy felébredjenek. Mire Máté felébredt, addigra Milán már belekezdett a reggeli meséjébe, és amikor mondtuk neki, hogy uzsgyi, nézze csak meg hozott-e neki valamit a Mikulás határozott NEM volt a válasz, és teljesen hidegen hagyta az egész Mikulásos cécó, hagyjuk őt békén a nyulával meg a meséjével korán reggel. De aztán Apa ölbe kapta, ami még mindig nem tetszett neki, de muszáj volt sietni, mert Apának mennie kellett, nem volt idő a verbális meggyőzésre. A sértődöttség egészen addig tartott, amíg meg nem pillantotta az ablaknak támasztott Bogyó és Babóca könyvet:) Ezzel rögtön learattunk minden babért és a csomagot már úgy kellett a kezébe tuszkolni, majd kitépni a kezéből, mikor felfedezte, hogy csokikkal van ám tele.
Máté borzasztó aranyos volt, azt hiszem ezekért a pillanatokért érdemes minden szürke hétköznapot végigcsinálni, hogy néhanapján kapjunk azokból az őszintén csillogó gyerekszemekből, ami a szívemet extra dobogásra, a szememet pedig párásodásra készteti. Amikor csak ott állt a kisszékén, és azt sem tudta hogy higgyen-e a szemének, az a pár másodperc mindent megér. Ezeket a pillanatokat jó lenne eltenni, és egy-egy idegbaj szélén előráncigálni a farzsebemből.
Máté kapott egy új AnnaPetit, ami még mindig megunhatatlan, pedig már több kötetét is unásig olvastuk. Míg a várt a reggelijére, addig leült az ágyra ölében a könyvvel, és olvasgatta, lapozgatta. Olyan aranyos volt:))))
Máté másik nambörvanja a kinder tojás volt, amivel legutóbb a húsvéti nyuszi tájékán találkozott testközelből. Az elmúlt hetekben lézengett még néhány tojás a szekrényünkben amit el kellett fogyasztanunk, így néhányszor túrórudi helyett csokitojást kapott az oviból hazafelé jövet. Azóta mindig tojást szeretett volna, de mondtam, hogy most mikulás van, ilyenkor nincs tojás. Úgyhogy nagyon megörült, hogy a Mikulás megszánta és szerzett neki tojást:)

Persze ezzel nincs vége a történetnek, mert az oviba ma ment a Mikulás, holnap pedig céges Mikulásra megyünk, és még postán érkező csomagokra is várunk.
Ovi előtt pedig Máté kérésére videóra vettük az énekét, és külön rámbízta hogy rakjam fel az internetre:))) Annyira 21.századi gyerek, hogy el sem hiszem.
Hát íme a videó, amin két Mikulásdal is hallható, és bár a videón kicsit kellett segítenem itt-ott, az csak azért van mert kameraérzékeny a lelkem, egyébként tökéletesen tudja mind a két dalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése