2011. április 27., szerda

Húsvét képekben

Mivel hétvégére Ózdra utaztunk, így nálunk a húsvét igazi 3 napos ünnep lett, mert már szombat reggel elkezdődött, amikor a fiúk kivonultak a kertbe tojásokat keresni. Jobban mondva Matyi, mert Milánnal nem sikerült megértetnünk a feladat lényegét, így ő csak kivonult, de nem keresett. Helyette szaladgált, hintázott, és lépcsőzött, de Matyi volt olyan jófej, és az ő kistáskáját is megtöltötte csokitojással.
Aztán Ózdon bő 2 szatyornyi tojást, nyulat, csirkét, és társait szedtek össze a 3 nap alatt. Máté nagyon lelkes volt, még verset is mondott, bár volt amikor nem a locsoláskor, hanem csak utána, amikor már levetkőzte a lányos zavarát, és (mint utóbb kiderült, több kortársával egyetemben) ezzel óvodában tanult 4 sorossal remekelt:
Ákom-bákom berkenye,
Szagos húsvét reggele,
Megöntöm a virágot,
Viszem már a kalácsot.
Milán pedig lelkesen asszisztált mellé, bár őt jobban érdekelte hogy a parfüm kupakját le-, és feltegye.

Két locsolkodás között, pedig feltöltődtünk pihepuha babaillattal:) A fiúk el voltak/vannak varázsolva a kicsi Csongitól, Máté mindenhol ott volt, ahol csak tudott, segített etetni, pelusozni, sétálni ment Csongival, szeretgette, puszilgatta. Persze annak ellenére, hogy most így 3 évesen már sokkal finomabban szereti a Picibabát, mint tette azt anno Milánnal, szegény Csonginak néha még így is sok volt Mátéból. Milán is megbarátkozott már a gondolattal, hogy a már nem ő a legkisebb, és már nem akarta mindenáron kitépni a kezemből a Trónbitorlót, inkább Máté mellé csapódva  pajtáskodott volna:)


Kedden pedig Zitáékat látogattuk meg, akik kölcsönöztek nekünk egy csodaszép halacskás meitei-t, és egy gyerekhordó hátizsákot, aminek májusban remélhetőleg igen nagy hasznát fogjuk venni, cserébe Milán átólzettig kiporszívózta Zitáék lakását.

Bár Milánnak tegnap esze ágában sem volt kipróbálni, de Máté szívesen magára vállalta a próbababa szerepét:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése