2011. április 5., kedd

Fülészeten

Tegnap délután családilag látogattunk el kerületünk fülészetére, mert  délelőtt Máté a 39 fokos láza mellett fülfájásra is panaszkodott.
A gyerekfülészeten hamar sorra kerültünk, betoppanva a rendelőbe kicsit megrémültem a jobboldalról bevágó bibircsókos boszorkány kinézetű doktornénitől, és kicsit féltem is hogy Máté is meg fog ijedni, de szerencsére nem volt baj. A doktornéni minden külsőség ellenére nagyon kedves volt, bár nehéz volt meggyőznöm arról, hogy Matyit nem kell kézzel lábbal lefogni, mert tudja, hogy mi fog történni, és nem lesz vele baj, okos nagyfiú ő már.
Végül csak túlestünk a vizsgálaton, és kiderült, hogy Matyi panasza nem volt alaptalan, gennyes középfülgyulladása van. Kapott antibogyót, meg fülcseppet, és ha mára nem javul a helyzet láz ügyben, azaz ma is brutálmagas hője lesz, vagy még mindig fájlalja a fülét, akkor ma vissza kell vinnem. Ha már jobban van, akkor pénteken van kontrollunk. És ma már jobban van, nem volt magas láza eddig, csak hőemelkedése, és nem fájlalja a fülét.
Interneten utánaolvasva jó sok rémtörténettel sokkoltam magamat, fülfelszúrással, meg nagyothallással. És már magam sem tudom, hogy Matyi kóros nagyothalló-e, vagy csak a mostani betegsége miatt nem hall rendesen, vagy egyszerűen csak lusta rám figyelni, és ezért nem hall, vagy nem akar hallani. És hogy nem azért beszél-e mindig hangosan mert hall. De ha pénteken megyünk akkor mindenképpen megkérdezem.
Én is kivártam a soromat a felnőtt fülészeten, és kiderült, hogy nekem biza orrsövényferdülésem van, és csodálkozott is a doktorbácsi, hogy ez eddig nem derült ki, és hogy eddig  nem voltam fülfájós. Soha, egészen tegnapig nem jártam még fülészeten, nem voltam extrém sokszor náthás, legalábbis szerintem nem sűrűbben és nem komolyabban mint bárki más, nem horkolok, amik a tünetei egy ilyen ferdülésnek, szóval nem értem, hogy került az oda!!!!  No de egyelőre még nem mentünk bele távlatokba, mert ha nem jelentkezik a fülfájásom eztán sem gyakrabban, mint ez a 30 év, akkor simán megúszom a műtétet.
Szóval gyógyulunk most már!
Jól tükrözi a nálunk uralkodó állapotokat Matyi egyik napokban elhangzó mondata:
- Anya, ha majd Milán is óvodás lesz, akkor Nurofen lesz a jele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése