2010. június 30., szerda

Féléves Kisherceg

Beszélhetnék csupa szuperlatívuszokban, mert megérdemelné:) Tényleg! Ha valaki nekem Matyi 6 hónapos korában azt mondja, hogy van ilyen gyerek mint Milán, jó esetben csak kinevetem, rosszabb esetben elküldöm a fenébe.
És tessék, tényleg van!
Többnyire maga a béke. Röpke kis 6 hónapja alatt teljesen mértékben asszimilálódott az életünkbe. Felvette a ritmusunkat, illetve beleillesztette a sajátját a miénkbe. Bár vannak rossz napjai, amikor nyűglődik, amikor front jön, amikor fogat növeszt, de még ezeken a rossz napjain is sokkal jobban kezelhető. a nyaralás alatt sem volt vele semmi probléma, talán kétszer volt rossz éjszakája, nappal pedig vagy aludt, vagy a babakocsiban aludt, vagy nézelődött, vagy gödröcskésen vigyorgott, vagy a nyusziját rágcsálta, vagy a legújabb tudományát a brümmögést gyakorolta, vagy kurjongatott.
6 hónap alatt az eszikalszik kisbabámból érdeklődő, mindenre kíváncsi majdnemkisfiú lett. Imádom, ahogy tágra nyílt szemmel kémleli a világot. Minden érdekli, mindenre rácsodálkozik, mindent megnéz, és mindent megkóstol(na). Ebből a szempontból pont olyan, mint egy kölyökkutya, mindent megrág, összenyálaz, szerintem még a cipőt is megcsócsálná, ha a keze ügyébe kerülne. Egyre inkább érdekli az amit Matyi csinál, amivel Matyi játszik, nyúl is érte, és ha Matyi uraság hagyja, akkor el is veszi. Már látom, micsoda enyém-tiéd harcok lesznek itt...
Foga egyelőre nulla. De nagyon dolgozik rajta, hogy elmozduljon a mérleg.
Izeg-mozog. Ez most a legjobb móka, mióta helyváltoztatásra képes, sűrűn gyakorolja is. Még nem mászik, csak amolyan kúszásféle hernyózással közlekedik, de nem sok hiányzik már az igazi négykézlábazáshoz.
Elkezdett hozzátáplálódni. Evett már almát, barackot, és piskótát. Egyikből sem tetemes adagot még, de úgy tűnik tetszik neki, nagyokat cuppog evés közben, úgyhogy szerintem nem lesz gond.
Méretét tekintve 7100g, 50g-al több, mint Matyi ekkor, fej-fej mellett haladnak.
Egyre bújósabb. A Matyival megszokott nagy összebújások sokáig kimaradtak az életemből Milánnal, mert ő ringatás nélkül is elaludt, mert Matyi még ebben a korában is sokkal többször igényelte az összebújást. Most kicsit kezd változni a helyzet, és Milán is egyre gyakrabban szeret ölben lenni, de érdekes, hogy ölben aludni nem tud, csak odabújik, összenyálaz, én meg szanaszét puszilgatom, és szívom magamba a tejesnyálas milánillatot, fúrom a kis husi nyakába az orromat, ilyenkor nagyot kacag gurgulázva, hagyom, hogy a nyálas kezével szkenelje az arcomat, fogatlan kis szájával leharapja az orromat. Kedvence lenne a hajam tépése, átformálása, de ezt nem hagyom, mert egyrészt fáj, másrészt még mindig baromira hullik a hajam.
Imádjuk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése