2010. április 28., szerda

Ovis kérdés

Egy ideje már téma nálunk az óvoda Matyival, hogy majd megy oviba, és hogy milyen is lesz ott. Ha sétálunk, akkor mindig meg kell nézni az óvoda udvarát, ha a gyerekek is kint vannak, akkor ő is be akar menni hozzájuk.
A védőnő nem nagyon biztatott, hogy a decemberi születésű Matyimat felveszik a következő tanévben. De biztos, ami biztos beszéltem mindkét óvodával itt a közelben, és ők nem utasítottak el határozottan, mondjuk nem is mondták tutira, de azt javasolták, mindenképp írassuk be, aztán lesz, ami lesz.
A jövő héten lesz a beíratkozás, ma délelőtt elmentünk megnézni, hogy pontosan mikor is. Matyi persze most is rágerjedt az ovira, pláne, hogy kint szaladgáltak az udvaron az ovisok, Ő már nyitotta is volna ki a kaput, hogy bemenjen. Míg én leírtam, hogy melyik nap hánykor lehet menni, addig ő a kerítésre tapadva ácsingózott, és folyamatosan hajtogatta, hogy Máté megy obiba.
Hazafelé megbeszéltük, hogy majd jövünk beíratkozni, és majd csak akkor jön oviba, amikor megint tél lesz, meg hó, és lehet szánkózni. Megbeszéltük azt is, hogy de bizony csak akkor jöhet oviba, ha szól mikor kell wc-re menni, mert pelusosokat nem vesznek fel. Az mondta jó.
Mondtam neki azt is, hogy ha ovis lesz, akkor minden reggel ide kell majd jönni, nem csak akkor amikor kedvünk van, ugyanúgy, ahogy Apa is elmegy minden reggel dolgozni. Azt mondta jó.
Aztán mondtam neki azt is, hogy az oviban sok gyerekkel kell majd együtt játszania, és hogy ott minden játék közös. Azt mondta jó.
Aztán mondtam neki, hogy az oviban nem leszek ott vele, hanem csak reggel együtt elmegyünk, ő ott marad, és majd délben megyek érte, és együtt jövünk haza.  Azt mondta nem baj.
Nem mondom,... ez a szinte flegmán kiejtett nembaj egy kicsit megsebezte a szívemet, de tudom hogy ez az élet rendje... nemhiába, Máté már nagy fiú...
Már csak azt kell kitalálnom, mit mondok neki akkor, ha mégsem veszik fel januártól, csak jövő szeptemberben, ami azért elég messze van... Hát kíváncsi leszek... a helyzet egyáltalán nem rózsás...meg arra is, hogy ha ténylegesen eljön az oviba járás, akkor is ilyen könnyedén fogja-e rávágni mindenre, hogy jó.
A helyi ovihelyzetről még annyi, hogy a 2008. januári gyerekekkel már szóba sem állnak, még várólistára sem kerülnek fel. Sz6óval mi eléggé a sor végén fogunk kullogni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése