2010. április 30., péntek

Negyedik... és update doktornénis

1 éve tudjuk, hogy jön... 4 hónapja van velünk...
A legnehezebb hónapon vagyunk túl. Talán a kezdődő fogzás miatt, talán a szeszélyes  tavaszi időjárás miatt, talán azért, mert megunta a csendes szemlélődő szerepét, de egyre többet hallatja a hangját. Nemcsak beszélget sír is.
Még mindig sokat alszik... többet, mint Matyi ebben az időszakban. Most leginkább a teraszon szeret, meg séta közben., de mindenképpen a nyuszija mögé bújva teszi ezt.  Ha jó éjszakánk van, akkor még mindig kétszer ébred. Ha nem olyan jó, akkor 4-5-6-szor is, vagy óránként. Ilyenkor a legjobb orvosság az együttalvás. Egyébként sokat alszik a kiságyában.
Ha jó kedve van nézelődik, rácsodálkozik a világra, minden érdekli. A kertben órákig képes a cseresznyefa ágain himbálódzó leveleket nézni.
Cumizgat, de sokszor csak játszik vele, kiveszi-beteszi... ha nem sikerül a szájába tenni akkor dühös lesz. Eszi a saját  kezét, a Matyiét, és az enyémet is, ha épp az van kéznél.
Mosolyog, ha a hajammal csikizem, akkor gurgulázva kacag. Fecseg. Folyamatosan bővül a szókincse, már mond hegü-t, agu-t, és még egy csomó mást.
Imád fürdeni, olyankor kivirul, a fürdés sokszor minden bajra gyógyír. Imád pucérkodni, és a pelenkázó nyuszijaival társalogni.
Még mindig nem szeret öltözni, szerencsére kabát már nem kell, de még így is sokszor hamarabb veszíti el a türelmét, minthogy végeznénk.
Hasról hátra fordul. Hátról hasra még mindig hiányzik egy pici, de már olyan C betűbe fordul, hogy a feje majdnem a sarkát éri. Ha mind a két kezét megfogjuk, akkor ülésbe húzza magát, egyedül.
De a legnagyobb csoda az még mindig Matyi... szereti nézni mit csinál, szereti hallgatni az énekét, szeret hozzábújni, simogatni az arcát.
4 hónapja van velünk. 1 éve tudjuk, hogy minket választott. Akkor még reménykedtünk, hogy hátha lány lesz... ma már nem bánjuk, hogy fiú!
Ajándékképp ma kap egy oltást, és lemérődik minden irányból.

Update: Milán hősiesen tűrte a doktornénis megpróbáltatásokat, vigyorgott mint a tejbetök, mikor hasra fordították az asszisztensnővel kacérkodott, akit sikeresen le is vett a lábáról. Az oltásnál nem sírt egyáltalán, csak egy kicsit abbamaradt a nagy hejehuja, de mire észbe kapott, hogy sírni kéne, addigra már kész is volt.
Matyi most is kicsit meg volt szeppenve, de bátor Nagytesó módjára viselkedett, és szorongatta Milán nyusziját, hogy bármikor bevethesse, ha kell, de szerintem neki nagyobb szüksége volt rá, mint Milánnak.
De aranyos volt nagyon, mert reggel, mikor mondtam neki, hogy visszük Milánt a doktornénihez, és oltást fog kapni, rögtön hozta az Annapeti-jét, és kétszer is elolvastatta az idevágó oltásos passzust, amit egyébként már kívülről fúj. A rendelőben végig is kommentálta az eseményeket, hogy doktornéni megvizsgálja, meghallgatja stb... Milánt.
Kaptunk friss Milánadatokat is, a Fiatalember egész pontosan 6710g-ot nyom, 61 cm hosszú, a nagy kerek buksija 42cm, a cicije pedig 39.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése