2010. április 27., kedd

Keserem a szavakat

Kevés szót ismerek ahhoz, hogy le tudjam írni, mit érzek akkor, amikor nézem őket... Amikor este kéz a kézben alszanak el, amikor csak úgy összebújnak, viháncolnak, Amikor Matyi vígasztalni próbálja Milánt, és azt mondja neki, hogy "ne sírjál, nincsen semmi baj, kis kezedet fogom". Amikor csak úgy az arcára nyom egy hatalmas cuppanósat. Amikor hozza a nyusziját, hogy ne szomorkodjon, mert tudja, hogy szeret hozzábújni. Amikor Matyi gyurmázik, és hozza megmutatni Milánnak, mit csinált, Milánnak. Amikor csak Neki elénekel egy dalt, Hinta-palintát, vagy Pálkatapétert vagy valami nyuszisat. Amikor reggel nagy gonddal kiválasztja, hogy mit vegyen fel aznap Milán, vagy amikor fürdéskor megmossa Milán tappancsait.
De azt sem tudom kellően megfogalmazni mit érzek akkor, amikor Matyi egyedül játszik a szőnyegen, autózgat, és közben kommentálja mit is csinálnak nénik, bácsik, vagy amikor olvasgat, hangosan. Vagy amikor fáradt és odabújik, kezét a nyakamra teszi és ölel, vagy a buksiját az arcomhoz nyomja, és érzem az illatát, hajának lágy simogatását, hallom a szuszogását. mikor ébredés után az első gondolata az, hogy  Milán hol van.
És azt sem tudom leírni milyen, amikor Milán rám nevet, vagy csak rám mosolyog huncutul, amikor csak somolyog az orra alatt, amikor megszorítja az ujjamat, és csak fogja-fogja, el nem engedi. Amikor sopánkodik, amikor beszélget, és mondja, hogy ÓÓÓÓ. Amikor evés után még cuppog néhányat, majd hátraveti a fejét, és alszik, kezecskéit összekulcsolva.
Nem tudom leírni, megfogalmazni... csak azt tudom, hogy ilyenkor túlcsordul a szívemben a szeretet... hogy csak keresem magamban azt, hogyan tudnám kifejezni a szeretetemet ... hogy sokszor csak úgy sírnék, mert annyira szeretem őket... és csak úgy szorítanám magamhoz Őket, és el nem engedném soha egyiküket sem.  Hogy legszívesebben csak puszilgatnám Őket egész nap, és szívnám magamba az utánozhatatlan illatukat, és elraktároznám jó mélyen, hogy majd alkalomadtán újra beleszippanthassak egy picit.
Szegényes a szókincsem, hogy mindezt elmondjam... minden szó, olyan sablonos, olyan semmitmondó ahhoz képest, amit belül érzek...  Hogyan tudnám elmondani? Szavak nélkül....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése