2008. november 20., csütörtök

Hétköznapok Ózdon

Máténak olyan sűrű az eseménynaptára, hogy nem nagyon jut időm az írásra. Valahová mindig megyünk, vagy hozzá jönnek, mindenki kíváncsi rá, de így van ez mindig amikor kéthavonta eljövünk nagyszülőzni. Ő pedig nagyfiúhoz méltón tűri, sőt még élvezi is azt, hogy minden körülötte forog. Tesómmal nagyon egy húron pendülnek, mikor hazajön munkából Máté teliszájas vigyorral fogadja és onnantól kezdve senki mással nem hajlandó lenni, csak vele, még enni is csak vele jó. Én teljesen feledésbe vagyok merülve. Egyébként pedig árad belőle a rosszcsontság, és annyi embert képes foglalkoztatni ahány éppen körülötte van. 
Örülök neki, hogy most már így megszokta azt hogy hurcoljuk ide-oda, most már rögtön tudta hol vagyunk, nem kellett neki egy perc sem, hogy aklimatizálódjon. Most már bátran rójja a szobaköröket, akár sötétben is, van amikor még ő van megsértve, hogyha valaki utánamegy és a körmére néz. vidáman trappol szobáról szobára, még csak négykézláb, de már próbálkozik az kétlábas módszerrel is, egyelőre kevés sikerrel. Az L alakú előszoba kanyarát viszont kétkeréken veszi be. 
Amúgy teljesen hétköznapi napjaink vannak, Máté kipakol,  megrágcsál, széttép mindent ami csak a keze közé kerül, kirámolja a virágföldet, de csak egy cserépből, de azt az egyet a lakás bármelyik pontján megtalálja. Valamiért nem szimpi neki az a virág.Kapcsolgatja a villanyt, hallózik a telefonba, áll az ablakban és integet mindenkinek, ha kutyát lát vau-zik. 
A legjobb móka most mégiscsak az, hogy felmászik a fotelba, szétterül, söpör egyet kezével-lábával, aztán lemászik, és kezdődik minden előlről. Ezt akár 1 óra hosszáig is képes csinálni.
És közben feceg és magyaráz megállás nélkül. És olyan nagyon aranyos. 
 
Egy közös sajtoskenyérevés tesómmal:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése