2008. november 16., vasárnap

11

Rohan, rohan rohan az idő, és én csak kapkodom a fejemet, és fel nem tudom fogni, hogy újból eltelt  egy hónap, és Máté betöltötte a 11-dik hónapját, egész pontosan tegnap.
Az idő múlásával, és ahogy közeledik az első születésnap, ami valljuk be inkább nekünk szülőknek ünnep, nem a gyereknek, úgy válok egyre szentimentálisabbá. Egyre sűrűbben nézegetem Máté kiskori képeit,  keresem a vonásaiban azt a kis ártatlan lényt, és el-elmerengek, hol van az én pici fiam. 
Már olyan nagy. És olyan ügyes. Szinte lehetetlen már számba venni a tudományait. Kezdeti elhatározásom, hogy márpedig minden mozzanatot, ami fontos,papírra, ill. blogra vetek, már a múltté. Mégpedig azért, mert egyszerűen nem tudok vele lépést tartani. Minden pillanatban produkál valami újat, ha mindent leírnék, akkor papírral és ceruzával szaladgálhatnék utána egész nap. 
Azért néhány dolgot ide most leírok, csak ami hirtelen az eszembe jut.
Beszéd: Egyre több hangot ad ki, mégpedig úgy csinálja, hogy rákap egy-egy hangösszetételre és azt szajkózza napokig. Így volt már baba, mama, ede, ada, és még egy csomó minden, most épp az aü, ill. eü a soros. De amit eddig nem csinált, az az, hogy most már játszik a hangjával. Van neki csoddálkozó, kérő, parancsoló, hisztiző, örülő hangszíne, és nagyon aranyos, ahogy ezeket próbálgatja a különböző helyzetekben. (kivétel persze a hisztiző üzemmód).
Pár napja rákapott a mutogatásra. Mindenre rámutat, ami neki tetszik, vagy amit szeretne megkapni. Pl. valamelyik nap az elgurult labdára mutogatott, hogy hozzam vissza, mert Őfelsége ugyan érte nem megy. De mutatja a tv-ben is a kedvenc reklámjait, felismeri a kutyát, a macskát és a medvét is. 
Ha jó zenét hall, akkor táncol. A jó zene neki többek között az m1 szignálja. De tetszett neki a Depesche Mode is, de legtöbbször azért neki való Alma együttest hallgatunk, meg minenféle gyerekdalokat.
Rákapott a tapsikolásra is. Ugyancsak őrült tapsolásba kezd, ha valami tetszik neki. A tapsi-tapsi vezényszóra hajlandó megmutatni tudományát. Ez az egyetlen utasítás amit követ, a nem-et, nem szabad-ot továbbra is elengedi a füle mellett, de egy erőteljes Máté felkiáltással azért néha megálljt tudok neki parancsolni. 
Írhatnék még egy csomó dolgot, de most hirtelen ennyi jut eszembe.
Ja, 5 foga van. És már a haja is egész jól látszik. Igaz, csak közelről, mert tejfölszőke. De haj:)
 
Paraméterek: 8600g, 72 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése