2020. október 2., péntek

Máté az orvosnál

 Tegnap este mentünk Mátéval sportorvoshoz. Szerencsénk volt, leszámítva, hogy napokig telefonáltam időpontért, végül elsőre olyan időpontot kaptunk, ami pont jó volt, nem kellett variálni. Máténak csütörtökön hegedűórája és zenekari próbája is van. Hazajön suliból, tanul, aztán elmegy órára, majd átmegy zenekarra. Negyed 7-kor találkoztunk a zeneiskola előtt, és kényelmesen átértünk a Bethesdába. 

Fura volt, mert emlékszem, hogy legutóbb, amikor az egyesülettel voltunk itt, tehát voltunk vagy 10-15-en is, akkor sorra mindenkit küldtek vissza a regisztrációs pulthoz, merthogy anélkül nem tudnak papírt adni. Most a kutya se kérdezte, kik vagyunk, csak a Covidos papírt kellett kitölteni, de még csak lázmérés sem volt, aztán már mentünk is szomszéd épületbe a sportorvoshoz. Máskor a lakcímkártyától elkezdve a lábméretig mindent kértek. 

Épphogy lepakoltunk, már szinte bent is voltunk, így estefelé nagyon jó volt, mert a váró is üres volt, és minden nagyon jól haladt. A reggeli órákban egy folyosón van a várakozás a vérvételesekkel. 

Az orvos rögtön kiszúrta Máté hegedűtokját, és erről elbeszélgettek kicsit, és mondta az orvos, hogy ha a végén játszik neki valamit, akkor nem kell fizetni a vizsgálatért. Máté kicsit hezitált, hogy kell-e ez még neki hegedűóra és zenekar után este 7-kor... de aztán a doktorbácsi csavart egy kicsit az ajánlaton, és azt mondta, hogy oké, akkor én kifeizetem a díjat, és ha Máté játszik neki valamit, akkor ad neki egy ezrest. ( ennyi a vizsgálati díj). Erre aztán persze, hogy rábólintott :-) 

Úgyhogy vizsgálat után, szépen kipakolta-összerakta a hegedűt, én megfogtam a kottáját, és tök szuperül elhúzott egy darabot. Meg is kapta érte a beígért 1000 ft-ot. :-) 

Úgyhogy megvan az első keresete :-) Rém büszke volt magára :-) Én meg rá. Tényleg szépen játszott. És olyan nagyfiús volt. 

És még a pecsétet is megkapta. 


2 megjegyzés:

  1. Azért, ez olyan remek lehet!!! Tök szuper, hogy több mindenben ilyen ügyes Máté, arról nem is szólva, hogy az uncsi sportorvosit mennyire feldobhatta ez az egész :) ...

    VálaszTörlés