2019. június 3., hétfő

Ovis ballagás

Múlt csütörtökön Marci is elbúcsúzott az óvodától. Hivatalosan. Gyakorlatilag jár még pár napot, mondjuk 2 hetet még. De ez a két hét már olyan nyúlfarknyi ahhoz képest, hogy 9 éves minden nap volt miért az ovi felé kanyarodni. Ősztől már tényleg igaz lesz a dal, hogy "balra van az iskola". Mert tényleg balra van, jobbra, az ovi felé már csak vendégségbe mehetünk.
Nehéz ezt még elhinnem...

A ballagási-évzárós műsort most is, csakúgy, mint tavaly nagyon oda volt rakva. Annyi volt csak a különbség, hogy idén az a pár pici, a megmosolyogtató aranyosságukkal csak még meghatóbbá tették az egészet. Hiszen nemrégiben még a mostani nagyok is ilyen kis törpék voltak... most meg... kész nagyfiúk-nagylányok.

A kicsik a 3 pillangót játszották el, a nagyok egy Janikovszki Éva egyveleget. Az elején a Kire ütött ez a gyerekből volt egy részlet, a végén meg a Ha én felnőtt volnékból. Az külön jó volt, hogy az egyiket egyszer Mátéék adták elő anyák napján, a másikat meg Milánék :-) És hát Janikovszki Éva egyedülálló humorát a gyerekek szájába adni mindig telitalálat.


Nem vette azért annyira komolyan  :-)



Persze volt közben tánc, meg éneklés is.


És Marci olyan szépen verselt, hogy csak na!

Aztán jött a végén, hogy a kopjafára akasztották a búcsúzók a jelüket...


és tarisznyát is kaptak a kicsiktől.





A délutánt eszem-iszommal zártuk. Volt gyönyörörűszép csodatorta, a nagyok búcsúverssel készültek az óvónéniknek, volt virágeső és könnyezés.





Angelikával :-)








4 megjegyzés:

  1. Ezzel lezárult nálatok is az ovis korszak... olyan hihetetlen számomra is, hogy most már nincs ovis gyerekünk (mármint van, mert Ábel még jár nyáron, de akkor is).

    VálaszTörlés
  2. Nagyon édes és cuki Marci :) , és valahogy olyan nagyos lett, eddig ez nem tűnt fel :) ...
    Nagyon furcsa lehet ez neked, így a 3 fiú után, hogy ősztől nincs ovi... Még egy picit nekem is az néha :) , pedig Máté után szünet volt egy ideig és hát már egy éve csak a sulit tapossuk :) ...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon boldog sulis éveket Marcinak! :)

    1) Érdekes, nálunk is jobbra volt az ovi, balra a suli.
    2) Az a torta gyönyörű...:)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1. Hát... Demjén Rózsi is megmondta :-)
      2. Egy anyuka készítette.

      Törlés