2017. április 9., vasárnap

Versmondóverseny

A héten kedden volt az iskolai versmondóverseny, ahol mind a két iskolásom megmérettette magát.
Pár hete már kézhez kapták mind a ketten a versüket, és bőszen tanulták is minden este. Akkor még olyan távolinak tűnt az az április 4., de aztán gyorsan itt lett, szerencsére addigra mind a ketten ügyesen fel is készültek rá.
Máté nagyon lelkesen nyomta a verstanulást. Neki ez nagyon megy, és nagyon szereti is. Milán már nem volt annyira nagyon lelkes, először nem is értette, hogy miért kapott verset Orsi nénitől, merthogy állítása szerint ő inkább éneklésből jó, nem versmondásból, de aztán csak megtanulta becsülettel ő is a versét.

Máté egy gigahosszú verset tanult, Arany Jánostól a Fülemilét. Mikor először megláttam, hogy oldalakon keresztül van beragasztva a füzetébe, eléggé tágra nyitottam a szemeimet. De végül megbirkózott vele.
Milán Petőfi Sándor Pató Pál úr-jával készült.

Külön indultak a 1-2. osztályosok, és külön a 3-4. -esek.

Éééésssss,

Máté 1. helyezett lett a maga versenyében, Milán pedig 3. a magáéban!!!!

Mind a ketten nagyon ügyesek voltak! Nem mondom, amikor Milán megtudta, hogy Máté első lett, azért duzzogott egy picit, de végül belátta, hogy neki ez volt az első ilyen nagy szereplése, és igazán szépen szerepelt. Meg hát ő egyébként is éneklésből jó, ugyebár :-)

Máté pedig megy tovább, és kedden, a költészet napján lesz az iskola tornatermében a kerületi verseny, ahol Máté fogja a mi iskolánk 3-4. osztályosait képviselni.
Ő nem izgul, ő nagyon várja, én meg majd izgulok helyette. :-)

Készülök rá, hogy majd felveszem a szavalásukat videóra, de eddig még nem voltak benne partnerek.



8 megjegyzés:

  1. Gratulálok, nagyon ügyesek!! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok mindkettőjüknek és persze Nektek is! Nem lep meg, mindig írtad, hogy Máté ügyesen szerepel, lehet ez az ő vonala, valami előadóművészet. Én valamiért úgy érzem, hogy Milán pedig természettudós lesz. :-) Kedden gondolok Rátok, további sikereket kívánok, jó szereplést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mi is úgy látjuk, hogy Máténak errefelé fog vezetni az útja, ő szereti, élvezi ezt csinálni, és úgy tűnik, tehetsége is van hozzá. Milán inkább csak csinálja, de ő nem élvezi annyira. Rá egyébként én is inkább valami tudósként, gondolkodó emberként tudok mindig gondolni, bár ő határozottan focista akar lenni :-)

      Törlés
  3. De jóóóó! Ügyes fiúk! Gratulálok

    VálaszTörlés
  4. Meglódult a fantáziám, már kóstolgattam is: M. Máté, színművész, Jászai Mari díjas, Kossuth díja, Érdemes Művész , Kiváló Művész (vagy ilyen már nincs???) a Nemzet Színésze....és ott figyel az Oscar is. :) Tök jó volt belegondolni. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ügyesek a fiúk!Gratulálunk nekik!

    VálaszTörlés