2016. február 5., péntek

Ovis farsang

Eltelt hát az idei ovis farsangunk! Marcinak az első, Milánnak az utolsó... Egyre gyakrabban kapom magamat azon, hogy elérzékenyülve gondolok Milánnal kapcsolatban az ovis létre, pedig pár hete még nemigen foglalkoztatott a kívántnál jobban az, hogy nagycsoportos. És tessék, pár hónap, és ovis ballagás, és sutty... pedig olyan jó kis banda lett belőlük így nagycsoportra. Mindig is édescukipofák voltak, de mostanra úgy össze is értek. Sajnálni fogom ezt a csoportot no. 
De most nem is ez van porondon. Még. 
A farsang nálunk már előző este elkezdődött, amikor nekiálltam két csoportnyi fánkot sütni. Nem volt mondjuk annyira vészes, két serpenyőben a kiszaggatott fánkokat pikkpakk megsütöttem. 
Kaptak egy-egy kóstolót, hogy ne maradjanak fánk nélkül, a többit szépen elcsomagoltam.  Milán azt mondta vállalható lett, így ennek tudatában adtuk le másnap az egy-egy tál fánkot a csoportokban.  

Este még fölpróbáltuk a jelmezeket, összekészítettünk mindent. Másnap úgy mentünk az oviba, mint aki elköltözni készül otthonról, 2 jelmezes szatyor, egy csereruhás, egy hatalmas fánkos szatyor, és egy üdítős. 
Marci borzasztó lelkes volt, hogy pociruhába megy obiba. :)
- Az új pocicipőmet eltettük?
-Igen, itt van.
- És a cselszis mezemet?
-Igen, itt van a szatyorban.
- És a zoknimat?
- Minden itt van!

Esti főpróba.
 Már az oviban.

Milánéknál már nagy volt a sürgés-forgás. Olyan aranyosak a gyerekek ilyenkor, ott állnak az ajtó mellett, és várják az új érkezőket, izgulnak, hogy vajon mi lesz, aztán bent megcsodálják, körbejárják, ujjonganak, örülnek egymásnak. Milán rendre zavarba jön ettől a hatalmas figyelemtől, és valami játékba menekül valakivel. De kicsit később, amikor visszanéztünk, akkor már ő is ott ácsorgott a Túrórudinak öltözött óvónéni mellett, és aki épp lufikat fújt fel nekik. 
Marcit a csoport előtt mindig elhagyja a bátorsága, meg kicsit összezavarodott, amikor Ica néni méhecske jelmezben jelent meg, nem tudta hová tenni. De végül csak bement, és persze fel is oldódik később, és részt is vesz a játékokban. 
Volt nagy hejehujavigalom, mindkét csoportban, móka, kacagás, evés-ivás, tánc kifulladásig. Szerintem klasszul érezték magukat. Pláne, hogy egész nagy folyt az édesség, az üdítő, és mikor máskor, mint pont ezen a napon még ebédre is piskóta kocka volt csokiöntettel. :) 
Elfogyott a fánk, örültek neki a gyerekek, dícsérték a felnőttek. 

 (FB-ről lementett telefonos képek)



Ica néni méhecskének öltözött :)
A halacskákat farsangkor is meg kell etetni :)

Milán óvónénijei :)



Szerdán iskolás farsang. Újabb kör fánksütés. :)

Marci ma is fociruhában, focicipőben akart menni oviba. Ez mondjuk előre borítékolható volt.
Milán már azt tervezi, hogy jövőre mi lesz majd a farsangon. Igaz, már Mátéék is arról beszélnek a suliban, hogy a következő farsangon majd ki ki lesz a Harry Potterből. Máté egyelőre Pitont vállalta magára. De hát jövő februárig még sok víz lefolyik a Dunán. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése