2015. június 29., hétfő

Balatoni nyaralás ON

A tavalyi 2 hét nonstopBalatonból levontuk a tanulságot. Jó volt, jó volt, még jó, hogy jó volt, de így 2 hét egyhuzamban sok volt kicsit. Idén két részre osztottuk ezt a két hetet, és az első hetet már most letudtuk, amolyan nyárnyitásként. Az az időjárást tekintjük, akkor akár őszölésnek is nevezhetjük :) Kedden mentünk le. Esett az eső, pulcsiban, kabátban  és gumicsizmában nyomultunk, de nem bántunk, hiszen nyaralunk, vagy mi.... és hát nincs rossz időjárás, csak rossz öltözék, ugyebár. Az előre látható nem épp nyárias idő  csomagolás szempontjából a legrosszabb, mert így legalább kétszerannyi cuccunk van, mintha egy hetes kánikulára csomagolnék, de hát ezen meg kár bánkódni. 
Az út javarészén esett az eső. Hol jobban, hol kevésbé, emiatt nem nagyon siettünk, hogy elfoglaljuk a jégrefagyott faházunkat,  hanem megálltunk ebédelni Veszprémben, és ha már ott voltunk, akkor tettünk is egy kört. 

A kolesszal szemközi pizzériába mentünk, mert az óvárosban már sokszor voltunk mostanában, meg hát egyébként is kedves  szívünknek az Egyetem utca :) 

A pizza felejthető(en rossz) volt. Régen olyan finom volt az itteni pizza... na most vagy a mi elvárásaink lettek nagyok, vagy túl öregek vagyunk már a egyetemi pizzériához, ahol fulltetkós izomsrácok szédítik a felszolgáló csajokat, vagy a régi szakács már ki tudja hol van azóta, vagy mind igaz, így egyszerre.  Marci étterembeli produkciója kevésbé volt felejthető. Mondhatni kritikán aluli viselkedést mutatott, egy normális helyen vérciki lett volna, itt csak simán ciki volt.

Pizza után a sétányon indultunk a város felé.



 A park végén belefutottunk egy építkezésbe. Majd aztán jó sokba még a városban, szinte az egész fel van túrva, eléggé zavaró volt, pláne esőben, de egy térkövezésnél nagyobb látványosságot még megrendelni sem tudtunk volna a fiúknak. Még most is ott guggolnának, ha tehetnék, szerintem :)




A sétálóutcán eszembe jutott, hogy mintha a zacskó pelus ott maradt volna a otthon a kisszoba közepén, ahová azért tettem, hogy szem előtt legyen, hogy otthon ne felejtsük. Így hát a még beugrottunk pelusért is. Majd átverekedtük magunkat az egybefüggő térkövezésen, és visszafelé indultunk az autóhoz. Marci már eléggé nehezen vette az Egyetem  utca emelkedőjét, húzni kellett, mint a kiskocsit. Mert persze az autóban nem aludt szinte semmit, és eddigre hullafáradt lett. El is aludt arra a 20 percre, amíg legurultunk Veszprémből Füredre. 

Hát megérkeztünk. Innen folytatom.

1 megjegyzés:

  1. Igen, maradok :))))) Jó nézegetni a veszprémi fotókat, nekem is nosztalgia, az elsö képen lévö utcán gyalogoltam 8 éven keresztül iskolába :))))) sajnálom, hogy nem volt szerencsétek az idövel, bár ahogy láttam, a fiúkat kevésbé zavarta :) szép nyarat még Nektek!!!

    VálaszTörlés