2014. január 28., kedd

Mini korcsolyashow

Igazából tegnap nem is Máté difer tesztjéről akartam írni, csak végül valahogy az lett belőle, hanem arról, hogy hétvégén az egyik plázában korcsolyabemutató volt. A reklám szerint kedvelt , és elsősorban Disney mesehősök elevenedtek meg a jégen. És mivel nekünk ez egyáltalán nem kitérő, mert a vásárlás miatt úgyis megfordultunk volna valamelyik nagyboltban, így úgy időzítettünk, hogy a több időpont egyikét elcsípjük. 
Mivel a rendezvény ingyenes volt, így aztán mindenre fel voltunk készülve, de végül nem volt vészes egyáltalán, sőt, az emeleten klassz helyet is találtunk magunknak, ahonnan jól láttunk. Vagyis a fiúk. Azok közül is a nagyobbak. Mert a legkisebbet nagyjából 3 percig érdekelte a történet, plussz még addig, amíg egy negyed szendvicset félig benyammogott, félig elmorzsolt a tenyerében, aztán a maga útját járta/ szerette volna járni. 

Az előadás első percében még hármasban
 A műsor aranyos volt, szerintem a helyi korcsolyasuli növendékeinek lehetett ez valami félévi bemutatója, bár ez így hirdetve nem volt. Nagyjából annyi volt, hogy adott mesehősöknek beöltözve eltáncoltak egy-egy számot. Persze ügyesek voltak, és lelkesek, és a gyerekeknek tetszett is nagyon a bemutató, még akkor is, ha megelevenedett mesehősök felét sem ismerték. Nem tudom, valahogy nekünk kimaradt egy csomó közismertnek mondható mese, pl. az Aladdin, a Szépség és a szörnyeteg (ez Máté látta egyszer, mert olvasták az oviban, de máskor nem kérte), a Tarzan, a Kis hableány, és még nem is tudom mik voltak. Az oroszlánkirályt ismerik, de nem nézzük, a Csipkerózsikáról és társairól meg már ne is beszéljünk. Ettől függetlenül mondom, élvezték a műsort. Voltak régi mesehősök is, nagy hohohohorgász, meg Vuk, meg még lehet, hogy volt más is, de azt nem láttam. 

Míg a fiúk műsort néztek, addig Marci felfedező útra indult. Először a festményes nénivel ismerkedett össze, majd tanulmányozta a poroltókészüléket, majd a szomszédos tetoválószalonba is betért. Belelapozott a katalógusba, nézelődött. Kicsit furán nézett ki a tetoválószalon közepén két megtermett álligtetovált fazon között a pihepuha hófehér kistestével :) Gyorsan ki is hoztam onnan, nehogy végül rányomjanak a vállára valamit :) Majd a másik irányban benézett a energiaital boltba, a fitnessterembe, kicsit lépcsőzött, majd kezdte az egészet elölről. Végül egy hirtelen kanyarral betért egy oldalsó üzletbe, amiről én 5 méteres távolságból azt gondoltam, hogy fehérneműbolt, mert egy rózsaszín szettbe bujtatott próbababa figyelt az ajtajában, de mire odaértem, és Marci után vetettem magamat, aki már a bolt közepén nézett jobbra-balra, akkor már észrevettem, hogy igazából ez nem fehérneműbolt, hanem szexshop. 
Szerencsére ekkorra már az utolsó szám volt csak hátra a jégen, a búcsúzás, és már mehettünk is. 
Amennyit a műsorból láttunk azt mondhatom, hogy nekem a Vuk volt a kedvencem, Milánnak a horgász, Máténak meg talán a szépség és a szörny, de nagyon viccesnek találták a bugyis bácsit is. (Tarzan) 

Azóta tegnap este ők is bemutatták itthon a maguk korcsolyashow-ját. A nappaliban, a szőnyegen. Hát... jók voltak no....különösen Marci :) meg Máté, aki csak úgy piruettezett és végül még a korcsolyaműsorból ellesett kézmozdulatokkal is tarkította az egyébként sem unalmas előadást :)

(Az egy este nálunk című videóösszeállítást láthatjátok)


1 megjegyzés: