2014. január 13., hétfő

A NAGY ovis játszóházas buli

Most, hogy már január 13-t írunk, lassan be is fejezem a szülinapos bejegyzéseket. Utolsóként Máté ovis partiját azért még megemlítem, pláne, hogy ez volt az első ( Feri szerint az utolsó is egyben :)) játszóházas bulija.
Tavaly elmaradt, nem rendeztünk bulit az ovis pajtikkal, mert... mert az alig 4 hónapos ezerrel fogzó Marcival nem éreztem magamat kellően bulihoz passzoló hangulatban. Máté ezt azóta is felemlegeti amúgy, hogy az 5 éves szülinapját nem tartottuk meg :) Idén nem volt kérdés, hogy tartani KELL egy ovis bulit. Mégiscsak nagycsoportosok, ki tudja,  jövőre kivel fogunk még találkozni, és kivel nem. 
Első körben abból indultam ki, hogy itthon tartjuk, valamikor januárban, és akkor az új játékokkal ellesznek majd a skacok. Aztán akárhogy osztottunk-szoroztunk, beláttuk, hogy a mi gyerekeink+vendég gyerekek hát.... finoman szólva is zsúfoltan lennénk az amúgy is gyerekekkel és gyerekjátékokkal zsúfolt lakásunkban. Végül Feri mondta ki a végső szót, hogy keressünk egy játszóházat. 
Nem nagyon keresgéltünk, azt a pár helyet néztem meg, ami a közelben van, leginkább azért, hogy ne kelljen a világ végére kimenni. Végül az Árkádosat választottuk, ami nem régen nyílt, egész jó árban is van/volt a többihez képest, és még jó is volt, hogy nem volt annyira ismert. A másik szóba jöhető helyen már volt az elmúlt években buli. 
Úgyhogy gyorsan döntöttünk, időpontot foglaltunk, meghívtunk, és készültünk. 
A meghívottak közül végül nem tudott mindenki eljönni, így végül 8 kispajti gyűlt össze szombat délelőtt. Amint megérkeztünk a a fiúk meg se várták, hogy bemenjek velük, sittysutty lent volt rólunk a kabát-pulcsi-cipő, és már bent is voltak a rengetegben.
A banda változó összetételben 2 részre oszlott, az egyik fele a társaságban a hatalmas ugráló-mászó-csúszó-csüngő objektumban veszett el, a másik fele pedig egyfajta bunkert épített a játszóház közepén lévő mászóvulkán köré. És persze voltak mindenféle járgányok, amivel lehetett körbe-körbe száguldani. 

Aztán a játszóházas lányok nagy hangosbemondóval összetrombitálták a csapatot, asztalhoz ültették őket, és jöhetett a torta, evés-ivás, ajándékbontás, és még egy közös képet is csináltak.


 A buli végére Marci is befutott, aki addig Apávál bevásárolt az alagsorban :)


Nagyon hamar eltelt az idő, észre sem vettem és már csomagolni kellett, összeszedni az innen-onnan lelógó gyerekeket. Szerintem jól érezték magukat. Az enyémek mindenképp. Akkorát aludtak, miután hazaértünk, amilyet csak nagyon ritkán. Főleg Máté. 

Ezennel a 2013-as szülinapi rendezvénysorozat lezárult! Folyt. köv. 11 hónap múlva. 
Vagyis 7, mert hát van nekünk egy Marcink is :)

3 megjegyzés: