2013. április 23., kedd

Hétvége

Ha 3 szóval kellene leírnom a hétvégét, akkor azt írnám, hogy bicikli, bicikli, és bicikli. Ha mondhatnék még néhányat, akkor még hozzátenném, hogy tavasz, napsütés és nagyszülők. Szombat délelőtt fogtuk a kis Fabiánkat, beleültettük a 3 gyerekünket, a csomagtartóba betettünk egy babakocsit, egy futóbiciklit, egy rendes biciklit, ( Máté mindenképp meg szerette volna mutatni Papáéknak, hogy biciklizik 2 keréken) egy kisbőröndöt a gyerekek holmijával, egy handbaget az enyémmel, egy hátizsákot a Feriével, meg még néhány apróságot, és elindultunk Szentesre. Majd meg is érkeztünk. És innentől számítva legtöbbször csak a fiúk hátát láttam, ők mentek biciklivel, én pedig követtem őket Marcival.

Igen, ing-nyakkendőben tolják, néhány napja ez náluk a kötelező dress-code, bárhová is megyünk, legyen az óvoda, kisbolt, vagy akár a játszótér. ( a játszótéren a nyakkendőt le szokták venni). Ők szeretik, nekem meg tökmindegy, hogy mivel töltöm meg a mosógépet. És hát olyan szépek így ingben, hogy öröm rájuk nézni :)
A hétvége nagy részét így két keréken töltötték, amikor épp nem gurultak, akkor pedig elnyalták az év szezonnyitó fagyiját, vagy görkoris kislánnyal beszélgettek a téren, vagy szökőkútban pancsoltak, vagy kacsát kergettek, vagy aszfaltrajzoltak az udvaron. (vagy összevesztek, kiabáltak, összeverekedtek, dacoskodtak, rugdosódtak, nyávogtak, hisztiztek,....)




Gyorsan eltelt ez a két nap, a fiúk bicikliztetésén kívül nem is nagyon maradt másra idő.De hát most ez a nagy sláger, biciklivel kelünk, és azzal is fekszünk. Ejjjj, ha nekem is lenne gy jó kis járgányom!!!! 
Mondjuk egy ilyen:)

Azt meg már csak apró betűvel mondom, hogy Marci hazafelé az elindulástól majdnem a megérkezésig nyafogott, sírt, nyűglődött, és a hazaérkezés előtt nagyjából 10 perccel aludt el. Cserébe aludt ugyan éjszaka, majdnem végig, már szinte hajnalodott, amikor először szólt, de ha választani kéne, akkor inkább nem ezt a felállást választanám. Majdnem 3 órát egy nyűglődő gyerekkel egy autóban elég nehezen viselek.

4 megjegyzés:

  1. annyira bírom, ahogy nyakkendőbe öltöznek:)

    VálaszTörlés
  2. Mi Gizinknek is volt egy időszaka, amikor teli torokból üvöltött a kocsiban. Aztán egyszer kimostam az ülését, és volt benne a szivacsnál valami kemény nyavalya, az nyomhatta a hátát. Onnantól varázsütésre megszűnt minden. Na meg a hordozót is utálta, nem látott ki belőle. Nem próbáltál még másik ülést neki? Hátha. Mert ez borzalmas lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálnék én másik ülést, mert szerintem is az a baja, hogy már nem nagyon fér el, meg nem is lát semmit, de jelen pillanatban max. a tetőre tudnánk felkötni, az autóba nem. De rajta vagyunk az ügyön, és remélem, hogy ezzel meg is oldjuk majd a problémát.

      Törlés