2013. április 6., szombat

"Tavaszolás" Sümegen

Amikor egy hónappal ezelőtt április első hetére foglaltunk szállást Sümegen, a már ismert szállodánkban, ahol 2 éve is voltunk. akkor azt gondoltuk, hogy majd nagyokat fogunk sétálni a szép tavaszi napsütésben, kirándulunk majd a környéken, az uzsonnánkat majd a teraszon sütkérezve és várat csodálva fogjuk eltölteni, a fennmaradó időnkben pedig élvezzük a szálloda wellness-részlegét. Na hát ebből a wellnessrészleg élvezetét sikerült maximálisan teljesíteni, mivel nem hogy tavaszi idő nem volt, de még hó is esett két napig, ha pedig nem esett, akkor is jeges, hideg idő volt. Ennek ellenére persze jól éreztük magunkat, és nem is maradt bennünk hiányérzet.
Mivel már induláskor tudtuk, hogy vacak időre számíthatunk, ezért rögtön érkezés után felcaplattunk a várba, nehogy végül kimaradjon. Így ki ugyan nem maradt, viszont zárásra értünk fel, de azért még a falra csak felmentünk, és lenéztünk a mélybe, aztán meg sétáltunk egyet a városban.
A következő két napot a szoba-étterem-medence háromszögben töltöttük, kint ugyanis minősíthetetlen idő volt, szakadt a hó, utána meg nagyon hideg volt. A fiúk, mint mindig, nagyon élvezték a vizet, szinte minden percüket el tudták volna ott tölteni. Marci is csobbant, és OLYAN aranyos volt :) Nagyon tetszett neki, amikor húztam az úszógumiban, és vagy lelkesen pancsolt, vagy kényelmesen előre vagy hátra dőlt, és úgy szelte a vizet.
Mi felnőttek pedig masszíroztattunk, szaunáztunk, barátkoztunk, és próbáltuk kihozni ebből a pár napból a maximumot, ami a pihenést és a relaxálást illeti, több-kevesebb sikerrel.
Étkezések után rászoktunk a csocsózásra, ami elég vicces volt, mert a fiúk csak széken állva érték el, és inkább csak rángatták a bábukat, mintsem célirányosan mozgatták volna őket, de ez semmit nem vont le a játék élvezetéből:) végül már annyira rákaptak, hogy ez volt az egyetlen dolog, amivel sakkban lehetett őket tartani, ha pl. összevesztek azon, hogy ki nyissa ki az ajtót, aztán azon, hogy ki nyissa ki először, vagy ki üljön Apa mellett az étteremben, vagy ki feküdjön Marcika mellett az ágyban reggel, stb... mert hát nyaralás ide vagy oda, hisztikből és összeveszésekből ott sem volt hiány. 

Megint voltunk lovagi tornán, és a fiúknak nagyon tetszett. Már Máté sem emlékezett rá, hogy egyszer már látott ilyet 2 éve, Milán pedig akkor végigaludta az egészet. Akkor azt hittem, hogy ez maga a csoda, hogy ilyen zenebonában, dobpergésben, kiabálásban tud aludni, de Marci most ugyanezt produkálta :) Máténak a kardozás tetszett a legjobban, akkor legalábbis ezt mondta, Milánnak pedig a lovak. Nekem meg az, hogy hogy csillogott a szemük, miközben nézték a műsort. A műsor színvonala egyébként jelentősen csökkent a múltkorihoz képest. :( De végülis az a lényeg, hogy a gyerekeknek tetszett.






Aztán szépen lassan el is telt a hét, és haza kellett jönnünk. Nem nagyon akaródzott egyikünknek sem. Milán még sírt is, hogy ő még maradni szeretne :) És hát én is el tudnám viselni, hogy minden nap főznek ránk, több fogást, és el is takarítanak utánunk (néha tényleg szinte laposkúszásban távoztunk az asztalunktól, olyan állapotban maradt utánunk... itt egy tésztafolt, ott egy kis szaft, Marci körbedobálta a portáját mindennel ami a keze ügyébe került, és persze valamennyire próbáltuk eltakarítani a romokat, de tuti, hogy egy nagygenerált kellett utánunk alkalmazni.).
Összességében jól éreztük magunkat, a tavaszi tél nem szegte kedvünket.

10 megjegyzés:

  1. Van egy csomó gondolatom :-) Jó volt látni a képeket, ismerős helyszíneket. És azért ez is romantikus, hogy hófödte hegycsúcsot láttatok :D Még ha nem is így képzeli az ember a tavaszi kirándulgatását.
    A ki üljön apa mellé, mintha magunkat olvasnám, hallanám. Épp ott mi is előadtuk magunkat. Azt mondtam nem hiszem el, hogy öten egy hatos asztalnál nem tudunk megülni - matematikai lehetetlenség volt megoldani, hogy mindenki középen üljön, de mindenki apa mellé, de ...
    A lovagi torna nekem akkor nagyon tetszett és színvonalas is volt. De már akkor azon gondolkodtam hogy nem unják, mi is két éve voltunk nyáron, de Ati már több mint 10 éve is volt ott egy konferencia keretében vitték őket Hévízről erre a műsorra. vagyis több éve adják elő, heti egyszer-kétszer. Én is unnám. Közben meg ott dolgoznak az étteremben, szállodában napközben.
    Azon meg már nem is csodálkozunk, hogy ha Ti elindultok valamerre akkor esik az eső. Majd egyeztetünk, mert mi meg a kánikulát szoktuk kifogni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áprilisban már szívesebben nézegetném a virágzó-zöldellő hegyoldalt :)
      A lovagi torna most is tetszett, meg akkor is, csak 2 éve több lovas volt, meg több lovag.
      Az esővel kapcsolatban igazad van :)

      Törlés
  2. Ó, igen. Disznóól vacsora után? A görögdinnye kiesett Adri kezéből...nem az asztalnál, hanem ahogy hozta az asztalhoz. Áron állandó rohanásban volt. A viselkedés terén inkább cikis emlékeim vannak nekem is, szégyelltem magam párszor a gyerekek miatt :D Andor viszont ott szerette meg a libasültet, a lovagi torna utáni vacsorán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A disznóól érzés csak egy dolog. Szerintem ha ennyien leülünk egy asztalhoz enni, akkor a tányérok, poharak, evőeszközök sokasága már önmagában olyan hatást kelt, hogy húúú itt milyen rumli van.
      A rohangálás meg szerintem azért van, mert megzavarja őket ez a svédasztalos dolog. Ha csak leülnénk, rendelnénk, akkor valószínű ők is nyugodtabban tudnának ülni a helyükön. De így ahányszor fordultunk, nekik mindig jönni kellett velünk, mert az szerintük olyan buli.
      Amíg ettek, addig nem volt velük semmi gond :)

      Törlés
  3. Laposkúszás :-D Ferkó ezért sietős az indulás napján ;-) Ideje már nekünk is elmenni Sümegre. A wellness mindig jól jön :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A személyzet szerintem hozzá van szokva az ilyen helyzetekhez. Inkább a többi vendég előtt kellemetlen kicsit.

      Törlés
  4. Jajjj, de jóóóóóóó volt nektek!!! Imádom Sümeget! Pont tegnap kértem ajánlatot júniusra....Remélem, eljutunk! :)
    Khm, igen...a laposkúszás nálunk is befigyelt. Pl. amikor Zalán pont akkor akarta elfújni a gyertyát, amikor tele volt a pofazacskója borsó főzelékkel....Aztán felborult még pár teli pohár is...hát na...Gyerekbarát hely végülis. :)

    VálaszTörlés
  5. szia Bea,

    ide készülünk a 7végére :) lenne egy-két kérdésem :)
    a gyerekeknek is készítenek köntöst, valamint van-e játszószoba? úszógumi sajátotok volt?
    szuper lehetett!
    üdv Nektek (olvaslak ám, csak trehány kommentelő lettem ;))
    tollpihe-szabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tollpihe,

      A nagyoknak készítettek köntöst, Marcinak nem, de neki úgyis vittünk itthonról saját törölközőt. Az úszógumi, karúszó, strandlabda mind a miénk volt.
      Játszószoba elvileg van, de egyrészt este 8-kor bezár, másrészt ahogy láttam nem túl jól felszerelt. 2 éve mikor ott voltunk, akkor még egész jó volt, de azóta nem nagyon foglalkoztak vele, és most már ki is nőtték a fiúk. De nekünk nem nagyon hiányzott.
      Érezzétek jól magatokat!
      Örülök, hogy itt vagy :)
      Bea

      Törlés