2012. július 2., hétfő

Vizicsirkék

Oké, hogy nyár van, és mikor máskor legyen meleg, ha nem most, de azért ez szerintem már túlzás. Nálam a meleg az nagyjából 30 fok körül van, azt még mondhatni vígan és dalolva el tudom viselni, de ez a közel 40 már inkább elviselhetetlen, mintsem hogy jól esne. Komolyan még a létezés is fáj. És ha arra gondolok, hogy egész héten ilyen veszettmeleg lesz, hát elkap a sírógörcs, mert a lakás már így is egy katlanhoz kezd hasonlítani. Hétvégére akár szaunát is nyithatunk.
Hogy ne forrjon föl az agyunk idő előtt, így a hétvége egy részében a ventillátor árnyékában vegetáltunk. Másik részében (szombat délelőtt) elmentünk bevásárolni egy jó hűvös nagyáruházba, és jó sokáig vásároltunk. Harmadik részében (vasárnap délután) pedig elmentünk strandolni. Mert mégiscsak nyár van, meg nyáriszünet, és ha már én magam alig vagyok képes bármi hasznosra és gyerekszórakoztatóra, akkor legalább hétvégén legyen egy kis örömük. 
Hát öröm az volt, felváltva hajtogatták, hogy hurrá, megyünk strandra!!!! 
Vaciláltunk egy darabig, hogy hová is menjünk, míg végül az Aquaworld-be mentünk, a csúszdák miatt. Gondoltuk, hogy az nagyon fog tetszeni a fiúknak, és így is lett. Milcsi elmondása alapján úgy történt hogy:

- Bementünk, átvettük a fürdőbugyinkat és mentünk Apával a vízbe! Máté fölvette kutyusos övét is kezére. (értsd: karúszó)

Ami igaz is:)

Voltunk már itt egyszer, de akkor még Milán nagyon kicsi volt, Máté meg még elég félős, de most minden tökéletes volt, úgyhogy alig lehetett őket lebeszélni még egy meg még egy körről. Csúsztak először bent a kiscsúszdán, majd bent a nagycsúszdán Apával, majd egyedül, és nagyon bátrak voltak. Aztán később kimentünk a kinti medencébe, és csúsztak kint is. Persze ilyenkor Milánnak sem baj, ha víz éri a fejét, bezzeg ha hajmosásról van szó!


2 órás jegyünk volt, de azt a 2 órát ők elejétől a végéig a vízben töltötték. Rongyosra ázott a lábuk:) 




Milcsi a múltkori Balatonos úszónadrágos fürdés után nem volt hajlandó itt sem úszópelust venni, pedig most volt nálam, de határozottan kikérte magának, hogy ő bizony úszóbugyit kér. Én meg úgy imádom a kis úszóbugyis farát:))))
 A jobb oldali képen valami bogarat üldöz:)
Szóval nagyon élvezték.Én meg azt élveztem, hogy ők élvezik, mivel vízközelbe nem nagyon mentem, leszámítva, hogy kétszer-háromszor térdig begázoltam a gyerekmedencébe. De azért jó volt így is.
Hazafelé Máté az autóban:
- Apaaaa, kapcsold be a jégkondit!

Aztán meg csak vége lesz egyszer ennek a nyárnak is, de legalábbis ennek a melegnek.

3 megjegyzés:

  1. te Bea, nincs kedvetek kijönni hozzánk ezalatt az idő alatt pár napra? de most tök komolyan kérdezem. :) itt van duna part, meg szellős árnyas fa alatt, meg kölköknek medence, meg saroknyira strandkemping. hm?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú jó lenne, és nem az árnyas fák meg Duna miatt elsősorban... csak nem tudom hogy lehetne megoldható. Na majd gondolkozom rajta.

      Törlés
  2. Bea, ki ne hagyd Cucka ajánlatát. Épp egy ilyesmi kell most Neked és a gyerekeknek. :)

    VálaszTörlés