2012. április 19., csütörtök

Focimeccs a nappaliban

"Nagyjából óvodáskorra- két-hároméves kortól hat-hétéves korig- tehető életünknek az az időszaka, amikor varázslatban, a csodában nincsen semmi meglepő, és a lehetetlen is lehetséges."
/ Ranschburg Jenő/

Néhány napja találkoztam ezzel a Ranschburg-megállapítással a facebook-on. Rögtön megtetszett, és gondoltam is magamban, hogy valóban milyen igaz ez, hiszen Máté nap mint eláraszt a tiszta, őszinte kérdéseivel, megállapításaival, a fantáziavilágában történő eseményekkel.
Aztán talán még aznap, vagy másnap, már nem emlékszem, míg Milán fürdött, addig Máté focimeccset játszott a nappaliban. Labda nélkül, egyedül. Ő testesítette meg az egész csapatot, mellesleg Ő volt a Barcelona, Ő volt egyszemélyben  az ellenfél is, a kapus, a bíró, a kommentátor, és még a közönség is. Egyáltalán nem okozott neki nehézséget hogy ezt az összes szerepet Ő egymaga eljátssza. Szaladgált föl-alá a szoba közepén, cselezett, becsúszott, leszerelt, kapura lőtt és védett is.Egyszer még egy röpke szünetet is tartott a két a félidő között.
Mikor jeleztem neki, hogy lassan készülni kellene a fürdéshez, akkor közölte, hogy jó, de még 10 perc van a meccsből.
Az eset óta sokszor eszembe jut a fenti idézet. A lehetetlen tényleg lehetséges:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése