2011. július 31., vasárnap

Az első hajvágás

Annak ellenére hogy mindkét terhességem során elejétől a végéig savasodott a gyomrom, ami a népnyelv szerint hajasbabát jelez, egyik fiam sem az a kimondott nagyloboncos, sőt... Attól a kis pihétől,  ami a buksijukat ékesítette születéskor mindketten nagyon gyorsan megváltak, talán Milán kicsit kevésbé, ő csak hátul hullajtotta ki az összeset, és a levedlett bunda nem nagyon akart újranőni.
Máténál olyan 15-16 hónapot kellett várni az első hajvágásra. Azóta neki már szép nagy haja van, amikor hagyjuk megnőni:)
Milánnál 19 hónap telt el úgy, hogy az olló közelébe se kellett menni. Most sem volt még igazán nagyhajú, de már itt is göndörödött, ott is kunkorodott, és végül már a fülére is ránőtt, így aztán muszáj volt kezdeni vele valamit, hogy kicsit kisfiússá varázsoljuk.
Nem volt olyan egyszerű menet, mert Milán mindenképpen Apa zúgó-berregő gépével szerette volna véghezvinni a dolgot, de a kis vékonyka hajszálat kicsusszannak még a fogak közül. Pedig azt szépen tűrte volna. Muszáj volt ollóval kicsit megnyesni, de ez már nem volt annyira buli, hol én próbáltam fogni a fejét, és Apa nyírta, hol fordítva, és még Máté is beszállt volna az ollózásba, ha hagytuk volna... végül aztán csak elkészültünk valahogy, és bár a végeredményről nem született kép, mert arra már se nekünk de legfőképp  Milánnak nem volt már türelme, de nagyon vagány lett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése