2011. július 23., szombat

Balatoni nyaralás Akarattyán

A múlt hetet két részletben a Balaton partján töltöttük. Először hasonszőrű 2 fiús baráti párral töltöttünk egy hétvégét Balatonakarattyán. Ekkor még szerencsénk volt az időjárással, mert igazi nyári hőséget kaptunk, és jó nagyokat strandoltunk. Ami persze még így sem volt egyszerű menet, mert a 4 fiú persze 4 felé ment volna legszívesebben, és amíg az egyik semmipénzért nem akart vízbe menni, addig a másikat úgy kellett lefogni, hogy nehogy egyedül vágjon neki a Balatonnak, de azért sikerült megoldanunk:)
A szeles időnek köszönhetően vasárnap délután a Balaton hullámfürdővé változott. Máté először kicsit tartott a hullámoktól, de aztán rájött hogy ez jó móka, és utána már nagyon élvezte:)
Azt hiába próbáltuk hogy a 4 gyerek libasorba álljon a parton, mert juszt sem akartak egy helyben megmaradni, de hát nem is tudom, hogyan is képzeltük, hogy létrejöhet egy ilyen kép:) Így aztán mikor önként és dalolva bevonultak a strand melletti telefonfülkébe, kapva kaptunk az alkalmon:)
Naplementés Balaton:
Egyik délelőtt átkirándultunk Kenesére is, a kilátóhoz, ahol végül sikerült sorbaülniük:
Aztán a kikötőben időztünk egy kicsit, a fiúk kavicsot dobáltak a vízbe, én pedig a vitorlásokban gyönyörködtem, közben pedig arra figyeltünk, hogy a nagy lelkesedésben nehogy valamelyik belepottyanjon a vízbe.

Hihetetlen egyébként hogy Matyi az ovi óta mennyire szociális lett, legalábbis szerintem az ovi miatt van, hogy ott végre gyerekek között van, és most hogy szünet van, nagyon hiányzik neki a gyerektársaság. Ezalatt a pár nap alatt is folyamatosan Olivérrel lógott, vagy Olivér kistesóját istápolta:) mindig oda ment ahová Olivér, vagy hívta hogy Ő menjen vele, ha nem látta, akkor kereste, hogy hol van. Sőt már a felnőttekkel is sokkal bizalmasabb, már nem feltétlenül fontos, hogy mi is vele legyünk, simán elment Olivér apukájával biciklizni. Nagyon aranyos volt:)
Továbbá arra is jó volt ez a hétvége, hogy rájöjjek, hogy nem csak én vagyok a világszerencsétlenje, és hogy mások gyerekei sem kevésbé hisztisek mint az enyéim, se nem kevésbé problémásabbak, hogy ők is hangosak, és van amikor kezelhetetlenek és szófogadatlanok, és a szüleik agyára mennek, épp úgy mint az mieink:)
KedvencMilános:
Hétfőn álltunk innen tovább, és meg sem álltunk Balatonlelléig, hogy megkezdjük az első igazi balatoni családi nyaralásunkat:) Itt aztán kaptunk hideget-meleget, ami az időjárást illeti, de feltaláltuk magunkat és nem unatkoztunk egy cseppet sem. Részletekkel később jövök.
Akarattyás képek még ITT is vannak, ha valakit érdekel:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése