2011. május 27., péntek

Esőben

Idegenben talán az a legnehezebb, hogy a fiúknak kellőképpen érdekes, és egyben fárasztó elfoglaltságot találjak. Hozunk ugyan néhány játékot, de korántsem annyit, ami hetekig szórakoztató lehetne, és ami egyik nap még nagyon érdekes volt, az a másik nap már uncsi. A legjobb nyilván az, és ez otthonra is igaz, ha kint vagyunk a szabad levegőn, és sokat sétálunk, játszunk.
De vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen semmi sem köti le őket, vagy amikor nem lehet kimenni, mert esik az eső, mint pl. ma. Ilyenkor hagyom, hadd randalírozzanak idebent, és próbálom figyelmen kívül hagyni, hogy már tizedjére szedem fel a földről a párnákat, a ruhákat, próbálom nem meghallani, hogy a kanállal dobolnak a széken, (remélem a felettünk lakó tulajoknak is sikerül nem meghallani, bár ott is van 4 gyerek), vagy beteszünk valami jó zenét és együtt táncolunk, de így is lassan telik a nap. És persze, hogy ilyenkor még a déli alvásuk is csak nyúlfarknyi, nehogy azzal is egy kicsit előrébb jussunk!!!
Szóval mire eljön a délután, és a szokott séta ideje, egyértelmű hogy már tűkön ülnek. Ma is odatolták a fotelokat az ablak elé, és nézték az esőt. Várták, hogy elálljon, és Máté félpercenként kérdezgette, hogy elállt-e már, és mindig megjegyezte, hogy de hát van esőkabátunk, akkor miért nem megyünk abban sétálni??? Édespofák voltak: -)
2 órás várakozás után oszlani látszottak a felhők, és csendesedni kezdett a sűrűn zuhogó eső, így végre rábólintottam, hogy jó akkor készüljünk, sétáljunk egy kicsit. Mire elkészültünk megint sűrűn esett, úgyhogy visszatelepedtek az ablakba. Aztán mikor végre rávettük magunkat hogy elinduljunk, akkor épp nem esett, de 10 méterre a háztól megint rákezdett, így visszaszaladtunk a teraszra, beöltöztünk esőmenőbe, és végre elindultunk, Máté nagy örömére: -)
Menetfelszerelésben: Eddig ez volt a második ilyen full-esős napunk itt, és remélem több ilyen már nem lesz. Ennél még a kánikulai nyári meleg is jobb, mint amilyen tegnap volt, pedig akkor meg a melegtől akartam megpusztulni. Úgy látszik errefelé végképp nincs semmilyen tavasz. Vagy nagykabát kell, mert olyan hideg van, vagy majd meg sülünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése