2010. március 9., kedd

Testvéri szeretet

Nincs szívetmelengetőbb érzés annál, mikor Matyi egy kétévest meghazudtoló módon szeretgeti Milánt. Mikor csillog a szeme, amikor végre közös játékra kerülhet sor, mikor ébredés után rögtön keresi, hogy hol van, mikor próbál a maga módján segíteni rajta, ha sír, mikor egyszerűen csak odabújik hozzá, és fogja a kezét, vagy megpiszézi, vagy megpuszilgatja, betakargatja. Mikor nagy büszkén segít tolni a babakocsit, mikor szól, hogy vigyük ki Milánt is a konyhába, amíg ő eszik.
Sosem gondoltam volna, hogy ilyen van, hogy ilyen lehet... hisz még Máté is olyan kicsi... honnan tudhatná mi a testvéri szeretet? Vagy nem is tudja, csak ösztönösen szereti ezt a hirtelen idepottyant kis csomagot?
Szeretném, ha ez a szeretet sosem múlna el... ha majd nagyobb korukban is inkább szövetségesek lennének, cinkosok, mintsem ellenségek... ha lenne köztük egy hallgatólagos jóban-rosszban kapocs, ha jóbarátok lennének. (kicsit sorozatcímes lett ez a mondat... valahogy még a bk-t is bele kéne venni:))
De mit kell tennem Nekem, hogy mindez így legyen? Egyelőre inkább ösztönösen , mint tudatosan cselekszem. De vajon elég-e a jótestvérséghez az, ha én csak ösztönösen egymás felé terelem őket? Remélem igen! Tele vagyok kérdésekkel... de eddig minden olyan jól ment, ezért nem aggódom.
Egyelőre jófelé haladunk... már második napja csak egymás mellett fekve, kéz-a-kézben alszanak el. Én pedig könnybelábadt szemmel nézem őket... sokáig... nagyon sokáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése