2010. február 22., hétfő

Máté főz-gyurmából

Amióta legutóbb írtam arról, hogy Matyi rákapott a gyurmázásra, azóta a helyzet csak fokozódott. Azóta több garnitúra gyurmát elhasználtunk. A formázás terén mondjuk nem haladtunk sokat előre, vagyis én határozottan fejlődőképesnek nyilvánítom magamat, mert a kígyó-csigabigától már egészen állatformájú elefántot, virágformájú virágot,  repülőformájú repülőt, stb... tudok rittyenteni pillanatok alatt.
De Matyi is fejlődőképes, mert a csipetkézésből mára már egy egész ebédet vagy vacsorát meg tud főzni gyurmából. Mindent nagyon szakszerűen csinál, vág, aprít, lábasba tesz, majd azt fel kell tenni a tűzhelyre és időnként rá kell nézni, hogy jó-e már, kavargatja, és látszatkóstol. Íly módon főzött már pumpit (krumplit), téttát (tésztát), bokkolit (brokkolit), vagy szimplán csak  ebídet (ebédet). De ma reggel az első útja a gyurmához vezetett, csak úgy pizsamában, merthogy deddelit (reggelit) csinált.
És hogy nem legyen olyan unalmas a munka, (mert széken ülni egy helyben az elég gáz), így biciklin ülve is gyurmázik. Végülis fontos a testedzés is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése