2009. április 15., szerda

Mai séta Delftben

Nem egyszerű feladat a fényképezés, amikor az egyik kezemmel Matyit kell fognom, mert bárhol nem engedhetem el, mert vagy víz van, vagy autó, vagy biciklis, a másik kezemmel pedig a kocsiját tolom amiből kikívánkozott, lehetőleg senkinek sem neki. De azért valahogy megoldom a problémát, mert szerencsére Matyi olyan jó fej, hogyha azt mondom neki, hogy állj meg itt a kocsi mellett, akkor megáll. A másik, ami mindig gondot okoz, az az öltözködés. Bentről kifelé nézve minden olyan fényes, napos, meleg. Kint is meleg van, de valahogy mégse. A szél hol feltámad, hol pihen, és tulajdonképpen rövidujjúban is lehetne lenne, de kabátban még jobb, persze így csak az út árnyékos oldalán. És én még csak-csak, mert ha kell felveszem, ha nem kell leveszem a kabátomat, de Matyit a fenének van kedve minden második sarkon újraöltöztetni. De egyébként is olyan összevissza vannak az emberek öltözve. Van aki szinte nyáriasan, rövidben alul, felül. Van, aki olyan ősziesen, kiskabátban, kendővel, sállal a nyakában. És van aki még nem vette le a télikabátját sem. 
Ma elmentünk a kikötő felé, és néztünk nagy hajókat. Matyinak nagyon tetszettek, csak úgy tátotta a száját. 
 
 
Aztán kacsákkal barátkozott, ami sosem maradhat el. Majd a nagy nézelődésben elkapta az álom. 
 
 
Én pedig egy békés kis kertvárosi részen sétálgattam, és gyönyörködtem.
 
 
 
Aztán itthon gyors ebéd, és hiába próbáltam Matyit rávenni egy kis ebéd utáni pihire, ő nem volt erre vevő, így újra fogtuk magunkat és elindultunk még egy sétára. Ez az a hely, ahol az 1600-as években Oránia Vilmos lakott, és ahol lelőtték, még mielőtt királlyá koronázták volna. 
 
 
A tanácstalan Matyi:
 
 
Egy híd a sok közül:
 
 
 
Egy papucs és szuvenír árus a sok közül:
 
Matyi mai mérlege: barátság egy Heinekken-es autós fiúval, Matyi már-már beszállt a vezetőfülkébe, annyira bámészkodott befelé, de amikor a fiú intett neki, hogy jöjjön, akkor azért már nem volt olyan nagy legény. Barátság egy gyros-os bácsival, aki valami lepényt akart neki adni, de Matyi ezt sem fogadta el. Jól nevelt gyerek ez, nem áll szóba idegenekkel, nem vesz el tőlük semmit, csak nézi őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése