2009. február 17., kedd

Potyaút a rendelőbe

Úgy volt, hogy ma kapja Máté a phneumococcus elleni oltás első részét , én csak kókusz elleni védőoltásnak hívom. Ezért, bár Feri külföldön van, mi itthon maradtunk, nem mentünk vidékre a nagyszülőkhöz, mert olyan nehéz időpontot kapni ehhez a doktornőhöz, és nem akartam kockáztatni. Erre ott derül ki, hogy nem kap ma oltást Matyi, mert nincs. Elfogyott. már egy hónapja nincs, és minden nap várják az új szállítmányt. Először mérges voltam, hogy miért nem lehetett szólni, hogy ne menjünk, ha más gondunk, panaszunk nincsen. De összeszorítottam a számat és nem mondtam semmit. Nem volt könnyű. Mindegy. Ráadásul előttünk egy olyan kislány volt, aki nem tudom miért de már a mérlegelésnél is úgy sírt, mintha a bőrét nyúznák. Akik utánunk jöttek, két lány volt, de mindkettő nagyobb volt mint Máté, ráadásul a nagyobb lány sokkal nagyobb, 4-5 éves, és nem tudom miért de az is sírt már kint a váróban. És persze, hogy Matyi is elkezdett nyűgösködni, mikor ennyi síró gyerek vette körül. Pedig sosem szokott sírni, de most gondolom azt hitte, hogy itt ez a trendi. Mostanában amúgy is olyan utánozós kedvében van.  Azért a végén küldött egy pá-t a kedvenc doktornénijének. Most úgy lesz, hogy márciusban, amikor egyébként is mennénk a 15 hónapos oltásért, ha lesz éppen kókusz elleni, akkor azt is megkapja. 
Még pluszban mérges vagyok, hogy mehettünk volna délelőtt a hóesésben sétálni, szánkózni, de nem mentünk, gondoltam majd a doktornénitől hazafelé egy kis búfelejtőnek jó lesz. De mire ott végeztünk, akkor már nem a délelőtti szép hóesés volt, hanem havaseső, és még a kertben is minden felázott, és használhatatlanná vált. 
Úgy látszik tartoztunk az ördögnek!
Ja és a hivatalos méretek: 9200 g és 75 cm. Alaposan megszedte az utóbbi 2 hónapban magát a fiatalember, már nem is tudom, mikor hízott utoljára ennyit, pontosan 650 g-ot december óta. Szerintem a karácsonyi dínom-dánom itt a ludas, amiből Máté uraság is alaposan kivette a részét, és az akkor felszaladt dekákat még nem sikerült ledolgoznia:) (nem is kell)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése