2023. május 21., vasárnap

Focis Marcis

 Marci májusban nagyon belehúzott a fociba :-) 

Már rögtön 1-jén Soltra utazott a csapat, ahol egy emléktornán vettek részt, mint minden évben. Ez egy majálissal egybekötött focizás. Ide nem mentünk vele, az edző vitte, de jó hangulatban telt, talán harmadikok lettek, és minden gyerek pirosra sül fejjel jött haza, mert aznap, a megelőző napokhoz képest, meleg, nyárias idő volt. Akkor még azt hittük, hogy a hideg, esős április után most már itt a tavasz :-) hogy mekkorát tévedtünk, azt akkor még nem tudtuk. 

Rögtön a következő hétvégén egy újabb megmérettetésük volt, ezúttal Pozsony mellett, ami egyben az első nemzetközi tornájuk is volt egyben. Ide csak egy válogatott társaság ment/mehetett, a jól összeszokott banda, köztük persze Marci is, a "sztárcsatár" . 

Ezt csak azért merem így mondani, mert már néha kínosan agyondícsérik Marcit a focis szülők. Jó, mondjuk tényleg jó, ügyes, alázatos, és koncentrált, de a többiek is ügyesek. Idénre, hogy az utolsó U11-es évüket tapossák, már kialakult köztük egy olyan szövetség, hogy tényleg jó őket nézni, mert annyira érzik egymást, olyan jól látják és tudják, hogy kinek hol a helye, és olyan szép összjátékoat tudnak hozni, hogy élmény őket így együtt nézni. Persze van, amikor ők is szétesnek, meg amikor elarcoskodják, de aztán felszívják magukat, és mennek tovább. Olyan egy mindenkiért, mindenki egyért kapocs van már köztük. 

Aranyosak nagyon. 

Még Pozsony előtt, szombaton egy magánszervezésű minitornán vettek részt Csömörön, kint a hegyoldalban, hogy még a gps sem talált oda rendesen. Egy kormányközeli útépítési vállalkozó ranch-e volt a helyszín. Bazi nagy ház, mellette lovarda, amellett teniszpálya, amellett egy kis műfüves focilétesítmény, szemben a Budai-hegyekkel. Hát csak pilláztunk ezerrel.

A gyerekek élvezték a focit, bár "csak" másodikok lettek, de hát ki nézi azt :-) 





 Ez után indultak a szlovák tornára, amire már előző nap, vasárnap elindultak, és Mosonmagyaróvár mellett aludtak egyet, hogy reggel ne kelljen annyira korán kelni. Ide Feri is ment vele, mert nagyjából mindenkivel ment egy szülő. A szálláson volt wellness, meg kert, meg trambulin, és a gyerekek meg a részt vevő szülők állítólag kellemesen töltötték a torna ellőtti hangolódást. 

A pozsonyi torna állítólag nagyon jól szervezett, klassz rendezvény volt. És bár a gyerekek lecsúsztak a felsőházról, de önmagukhoz képest nagyon szépen helyt álltak, és jól játszottak, csak több volt a döntetlen, mint kellett volna a felsőházba jutáshoz. De nagyon szép értékelést kaptak az edzőtől, amit aztán a klub oldalán is rendre megírnak, és aminek a fő részét most ide is beteszem, hogy el ne felejtődjön a hihetetlen energiákat mozgósító Mészáros Marci :-) 

A Szlovan Hlohovec ellen kezdtünk. Taktikánkat a stabil védekezésen alapuló gyors kontrákra építettük. Ez bevált, hiszen több helyzetünk is adódott. Helyzetkihasználásunk azonban gyenge volt, talán a nemzetközi mérkőzés terhe nyomta játékosaink vállát. Sajnos egy egyéni hiba miatt, ellenfelünk megszerezte a vezetést, de erre Mészáros Marci egy jobb felső sarkos bombagóllal válaszolt. A végeredmény 1-1 lett.
A második mérkőzésen az FKP Bratislava volt az ellenfelünk. Végig támadtuk a mérkőzést, de a helyzetkihasználásunk továbbra sem javult. Ismét Mészáros Marci révén megszereztük a vezetést, de a megnyugtató mádosik gólt nem tudtuk belőni, így a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és a futball törvényszerűsége szerint, gólt kaptunk. A vége ismét 1-1-es döntetlen.
A TJ Rovinka következett. Jól játszottunk ellenük mezőnyben, és küzdöttünk a vezetés megszerzéséért. Sajnos hátul, az addig remekül védő kapusunk elmélázott, így egy ártalmatlan helyzetből gólt kaptunk. Ez szerencsére nem törte meg a csapatot, Bakó Bence berúgta várva-várt első gólját. Immár harmadszor lett a végeredmény 1-1.
A negyedik meccsen a sok döntetlen miatt, győzelmi kényszerrel léptünk pályára az SMD Domino ellen. Kiváló támadások és gyönyörű megoldások jellemezték csapatunkat. Sajnos a játékvezető több alkalommal elfelejtett a sípjába fújni, mikor gólhelyzetben szabálytalankodtak ellenünk. Ez kizökkentette játékosainkat és egy elkerülhető gólt kaptunk. Ezért még jobban ki kellett támadnunk, és egy kontraakcióból ellenfelünk megduplázta az előnyét. Hiába rúgtunk kapufát, és támadtunk folyamatosan, a hálóba sajnos nem sikerült betalálnunk. Így 2-0-ás vereség lett a vége.
Az utolsó csoportmeccsen a Zahorska Bystrica volt az ellenfél. Ekkor végig kézben tartottuk a mérkőzést, mégis góljainkat Mészáros Marci egyéni villanásai eredményezték. Az ő két góljára ellenfelünk csak eggyel válaszolt, így végre megszületett első győzelmünk. Bármennyire is remek, egységes volt a csapatunk, a sok döntetlen miatt, végül az alsóházba kerültünk.
Itt egy 3-0-ás győzelem (Mészáros Marci, Bakó Bence, Polgári Marci), egy 1-0-ás győzelem (Farkas Domi) és egy 1-0-ás vereség lett a mérleg. Így a 8. helyen végeztünk.
Rendkívül büszke vagyok csapatunkra, hiszen az egész tornán felvették a versenyt az ellenfelekkel, és kis szerencsével, akár éremesélyesek is lehettünk volna ezen a rangos eseményen.
A csapat legjobbjának járó szobrocskát a végig hihetetlen energiákat mozgósító és fantasztikusan játszó Mészáros Marci kapta.

A szobrocska azóta itt figyel a polcon. Fénykép róla nem készült, a tornáról egyelőre csak ilyen betűs/felirats képeink vannak.




És hát MArci a címoldalr került :-)


A hétvégén pedig lejátszották az utolsó Bozsikjukat. A Nagyok tényleg az utolsót. Jövőre, mivel felkerülnek az U13-ba, ott már bajnokságot fognak játszani, nagyobb pályán, vérmesebb ellenfelek ellen. De addig még van előttünk néhány edzés, meg nyári tábor, meg szezonzáró buli, meg mindenféle fincsiségek. 




3 megjegyzés:

  1. Ejha, gratulálok Marcinak! 😍 Tovabbi sok sikert!!

    VálaszTörlés
  2. Wow, hát ez nagyon menő. Remélem egyszer lesz szerencsém látni a hihetetlen energiákat mozgósító Mészáros Marcit majd élőben is gólt rúgni. 😊

    VálaszTörlés