2022. szeptember 2., péntek

Megkezdődött

 Naná, hogy megkezdődött nálunk is az új tanév...

Nem voltunk kifejezetten lelkesek, én magamban puffogtam is egy sort, hogy úgy kell nekem ez a tanévkezdés, minden "bájával" együtt, mint még egy púp a hátamra, de mire eljött a nap, a gyerekek legalább beletörődve indultak el reggel, a szokásos szeptember elsejei esőben az iskolába. 

Hosszúnadrágot nem voltak hajlandók felvenni, a lelkükben még nekik is nyár van, mint ahogy az esőkabát miatt is futottunk néhány kört, hogy vegyék fel. Igen, a kapucnit is tedd fel. :-) 

Máté is előkotorta valahonnan a nyakkendőjét, ami persze rövidre voolt kötve, de kit érdekel ez már... őt legalábbis nem, így reggel 6.50-kor nem kötöttem már újra neki, örültem, hogy szakított még arra időt, hogy a falhoz álljon a többiekkel együtt, hogy lőjjek róluk egy képet. Persze az előszobának pont azon a részén nem ég a lámpa, úgyhogy félig félhomályban, félig a küszöbön túl, de elkészült a fotó. 


Okosak és szépek, az idén is. :-) 


Délidőben már mindegyik otthon héderelt. 

Délután én a tankönyvekkel-füzetekkel voltam elfoglalva, nem csomagolom már mindegyiket, nem is kell, némelyiknek már olyan a boríja, amire nem kell semmi, de néhányra azért nyaltam egy öntapadósat, amit reményeim szerint többet fognak forgatni :-D 

A tankönyves füstölgéseimet ma már nem írom le... volt egy kemény estém megint a könyvek minőségét és mennyiségét illetően... szánalmas az egész, és bárhogy próbálom megérteni, nem megy...persze értem én, hogy ha nincs fizika tanár, akkor azt úgy az egyszerűbb megoldani, hogy a semmihez közelítjük a fizika tananyagot is, amit a takkernéni is el tud magyarázni, ha az épp van, de mindegy is... 


Milánnak egész nyáron nem volt meg a diákigazolványa, igaz, hogy csak aug. 20. után kezdtük keresni, de nem találtuk, így ő azzal kezdte a tanévet, hogy a titkárságon kért egy újat. 

Erre ma délelőtt telefonált, hogy megvan a diákja, egy osztálytársánál volt :-) Szuper! Bizonyára most sikerült neki is kipakolni az iskolatáskájából a tavalyi holmit :-) A lényeg, hogy megvan. 

Marci egyelőre a leglelkesebb, neki nagyon tetszenek az új tankönyvei, állítólag már nagyon várja, hogy abból tanulhasson :-)

Máté csak az olaszt várja, azt vette fel második nyelvnek, azt mondjuk én is várom. 

Milán a fizika-kémiától tart egy kicsit, hogy az milyen nehéz, de mutattam neki azt a lehetvékony kémiakönyvet, hogy ebben aztán nem sok tudomány van, kár parázni, a fizikát meg összecsapták egy könyvbe a 8-dikos anyaggal, úgyhogy azt sem gondolnám, hogy megszakadós lesz, ellenben nincs benne egy vastagon szedett képlet sem, viszont szépen ki vannak sárgítva az édekességek, és jó apró betűkkel van szedve minden egyéb. Végülis... nem is kommentálom tovább, mert felmegy a vérnyomásom. 


Tegnap este mikor átbeszéltük családilag, hogy akkor ki kiért megy, ki kit visz-hoz edzésről, akkor fél 8 tájban olvasom  Milán edzőjének a levelét, hogy 17.15-kor sportorvosi vizsgálat lesz az akármilyen pályán, valahol a bánatban. Akkor gyorsan átszervezés, ki-hogy-merre, oké... erre ma délelőtt megint ír az edző, hogy nem 17.15-kor lesz ott, hanem edzés után azon a pályán, amelyiken edzenek. Szóval eddig még csak háromszor variáltuk át a délutánt, és még csak 2 napja van iskola. :-D 

Iskolakezdés én így szeretlek, de már csak 286 nap van hátra a nyári szünetig, azt már féllálbon is :-D

12 megjegyzés:

  1. Már én is visszaszámolok 🤣 Jobban puffogtam a sulikezdés miatt, mint a gyerekeim🙊🙈😅

    VálaszTörlés
  2. Jaj, én már várom az őszi szünetet. Tegnap este nem találtuk Zalán tornacipőjét, úgyhogy kicsit ideges lettem, hogy miért nem tudtam ezt hamarabb összeszedni, ma már van tesi, de....mindegy..... :)

    Fizikai-kémia kemény volt Rékának, de valahogy nem csak a tankönyvből tanultak, most is erre számítok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mátééknak másmilyen könyvük volt. Mondjuk az is szánalmasan volt szerkesztve, de sikerült még azt is alulmúlni.

      Törlés
  3. Mi csak azért nem számolunk még vissza, mert még mindig kicsit a nyárban ragadtunk vagy inkább azt siratjuk :) ... Átérzem az egészet, amiről írtál, az utolsó focis átszervezős eset különösen ismerős :) ...

    VálaszTörlés
  4. Itt sincs fizika könyv, nekünk kell majd külön venni. Mondjuk információ is alig jött még bármiről is. Próbáltam nem ideskedni, majd csak összeáll minden. Hajrá, hajrá!

    VálaszTörlés
  5. Legyen szuper tanévetek! Nálunk kaptak fizika könyvet, beltartalomról ne beszéljünk. A biosz-kémia szakos Lilinek kellett már három könyvet rendelni és gondolom lesz még. Én örülök, hogy mentek, szerintem sajnos nem sokáig lesz jelenléti oktatás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönjük :-)
      Annak, hogy mentek, én is örülök, ott van a helyük. Csak a járulékos dolgokon dühöngök.
      pl. Ma Máté kirakott 2 kupac 7. és 8. osztályos Ofi-s tankönyvt-munkafüzetet, amit soha, egyetlen egyszer sem nyitottak ki, mert a tanár használhatatlannak ítélte. Akkor kérdem én, minek ez a parasztvakítás, és miért nem lehet normális tankönyvet szerkeszteni, ha már egyszer azt kötelező megrendelni?

      Törlés
    2. A töri és a nyelvtan könyvük is bűn rossz. A hajdus matek se jó. A gimis könyveket belülről még nem láttam...

      Törlés
    3. Ó a töri a másik kedvencem :-)
      a nyelvtant ötödik óta nem használja egyik gyerekem sem.
      Máté a biológia-földrajz könyveket már el is pakolta, azt mondta a tanárúr tavaly is minősíthetetlennek titulálta, idén sem fogja használni.
      Matekból a Nagyok mozaikosat használnak, a hajdúsat nem ismerem.

      Törlés
    4. Elvileg a Hajdus a legjobb. Első óta azt nyomták, külön meg kellett venni. Viszont felsőben nagyon nem jött be...

      Törlés
    5. Biosz, föcivel tankönyvileg nem volt baj, ott a tanár volt minősíthetetlen és gyalázatos...

      Törlés