2022. szeptember 17., szombat

Gyűrjük

Kicsit bedarált minket a szeptember... Voltak szülőik, voltak zeneiskolás egyeztetések, plusz körök, papíraláírások, jóváhagyások, beleegyezések, engedélyezések, lesz még egy szmk értékezlet a jövő héten, aztán szerintem az iskolakezdés hivatalos részén már túl leszük. Aztán remélhetőleg járnak majd a gyerekek iskolába, és nem nyomják őket haza onlineba. Egyelőre erről egyik iskola részéről sincs szó, sőt mindegyik azon az állásponton van, hogy jelenleg úgy állank, hogy a megnövekedett rezsiköltségekkel is fognak tudni élőben működni. Remélem így is lesz. 

Mindenkinek meg lett talán a végleges órarendje. A Nagyoknak szerintem elég durván tolják, Máténak még nyolcadik órában is van olasza, és Milánnak is van többször is hét órája. Milánék már töri dogát is írtak... gyorsan belecsaptak a lecsóba. 

A zeneórák is kikristályosodtak, Máté kérvényezte, hogy a 2-szer fél órát, had vonja össze 1 órába, így ő kedden este jár hegedülni, szerdán meg zenekarba, a többi napokon elvileg tanul meg evez. Az evezés az biztos :-) 

Milán kedden zenekarozik, de felkerült a későbbi csoportba, csütörtökön és pénteken oboázik, szerdán és pénteken focizik. 

Marciék 20-szor mennek a tanévben uszodába, hétfőnként, már voltak egyszer. Persze a megelőző hétvégén a decathlonban nem lehetett gyerek úszónadrágot kapni, semmilyet, bezzeg kislány fürdőruhából volt rogyásig, a szivárvány minden színében és mintájában. Kicsit morcos voltam. Szerencsére úszósapkát tudtunk venni, itthon pedig előkotortunk egy régi úszónadrágot, ami még használható állapotban van és végül jó lett Marcira. 

Ő kedden és pénteken focizik, hétfőn pedig logiscoolba megy.  A többi délutánon remélhetőleg tanul, és feladatlapot old, kisebb- nagyobb lelkesedéssel. Inkább kisebbel, de van amikor egész együttműködő is tud lenni. Akkor nem hullik ki a fele hajam, és nem megy 520-ra a vérnyomásom. 

Feri nem volt itthon egy jó hétig. Ez leginkább azért gáz, mert ha én viszem Marcit reggel, akkor nem érek be elég korán ahhoz , hogy időben el tudjak aztán délután indulni, hogy Marci odaérjen a programjaira. De hát ilyen ez a popszakma... ráadásul a héten nálam van az ügyeleti telefon, amit elvileg mindig magamnál kell tartanom. Csak egyszr hagytam itthon a héten. De bent nem annyira gáz, talán észrevesszük, ha probléma van, nem kell a risztótelefonra hagyatkozni. 

Egyszer kilyukadt a biciklim kereke reggel, ergo miután Marcit leraktam a sulinál, haza kellett tolnom, és úgy kimennem a buszmegállóba. Nyilván aznap sem értem be időben... 

Egy reggel, amikor még jó volt a bicajom... 


Egyszer a barátjáék vitték el Marcit, mert nem tudtam érte menni. 

Egyszer Milánnak este fél 7-től volt meccse... nem volt elég őszinte a lelkesedésem... bár esküdözött, hogy haza tud jönni egyedül, bár ettől a gondolattól is  kirázott a hideg, végül mégiscsak elé kellett mennem, mert " anya, tényleg nagyon sötét van". Nincs annál jobb, amikorhétköznap este negyed tízkor még a városban kóborolsz a gyerekkel.... 

Futásilag a béka segge alatt vagyok. ráadásul tegnap óta hosszú nadrág.hosszú felsőben kell nyomnom, mert rettentő hideg van. 

Az utolsó rövidnadrágos futásaim egyike az idén 


De hogy valami jót is mondjak... 

Voltunk egy Radnóti esten a barátnőmmel a Rumbach utcai úgynevezett "Kis zsinagógában". Na az valami elképesztően hatásos és bőr alá mászó előadás volt... mind a tények miatt, mind az előadás miatt, és főleg a kiválasztott versek és naplórészletek áthallásossága miatt. Mindezt részben Mácsai Pál előadásában, Fullajtár Andrea és Dés László közreműködésével. Ha tehetitek nézzétek meg, hallgassátok meg. De mivel nem a szerelmi líra van középpontban, hanem a háborús zsidóüldözés, a megbélyegzés, a keresztve élés, ezért elég megrázó élmény. Erre készüljetek. 




1 megjegyzés:

  1. Hát, azt hiszem rendesen zajlik nálatok is az élet, a logisztikáért külön elismerésem, nekem már csak Toma van ilyen téren, de néha az is egy gordiuszi csomó :) ... Az estés eset külön élmény lehetett :) , én is kivagyok ezektől az esti meccs időpontoktól néha :) ....
    Futásilag is hasonló vagyok, bár te sokkal jobban állhatsz, mint én, mert újrakezdtem, aztán egy hete nem bírtam eljutni hol ezért, hol azért, pedig már átálltam az estére is, mert talán az a kivitelezhetőbb :) ...

    VálaszTörlés