2022. március 31., csütörtök

Munkanapos kirándulás

 Még a múlt héten, amikor az a bizonyos ledolgozós szombat volt, mondhatnám úgy is, amikor még tavasz volt, sütött a nap, és öröm volt kint lenni, akkor úgy esett, hogy a részlegvezetőnk javasolta, hogy a szombati munka helyett, ( pfujjj) menjünk el kirándulni valahová inkább. Egy laza kis visegrádi körtúrára esett a választás. A 9 emberből végül 6-an keltünk útra szombat reggel, és Újpest Városkaputól busszal zötyögtünk ki Visegrádra. Már ez maga egy élmény volt. százezer éve nem ültem sárga buszon, mégha ez a sárga busz már nem az a sárga busz, ami az emlékeimben még él, de akkor is sárga volt és busz. 

Visegrádra érkezve rögtön a buszmegállóval szemközti cukrászdában kezdtünk egy kávéval, és a kerthelységben élveztük a napsütést. Innen kerekedtünk fel, és vágtunk neki a hegynek. egy kis Mogyoró-hegy körtúra volt a cél, semmi megerőltető. Terv szerint. Végül aztán akadt benne némi kaptató is. 

A Salamon-tornyon vágtunk keresztül , majd a Nagy-Villámot oldalról elkerülve jutottunk a Mogyoró-hegyre. Út közben csodáltuk az éledező erdőt, a nyíló odvas keltikéket. 



A Mátyás -forrásból merítettünk hűs vizet. 



A Mogyoró-hegyi tanösvényen több gyerekcsapattal is összefutottunk, mert nem messze van az erdei iskola, ahol már Milánék is töltöttek el pár napot iskolai kirándulás alkalmával. Nagyon cuki volt, hogy gyerekrajzokkal, gyerekfestményekkel díszített madáretetők voltak sorra kitéve a fákra. egyik szebb volt mint a másik. 






A Mogyoró-hegy tetején megpihentünk, megettük az elemózsiánkat, csodáltuk a tájat. Kicsit a Duna is látszott, szemben a Naszály. 
Kicsit arrébb a Börzsöny vonulata. 

A hosszú keskeny függőhíd le van zárva, nem lehet rajta keresztül menni. Nem mintha bárki is kedvet érzett volna, hogy átmenjen, egyáltalán nem :-) 


alattunk jó mély szurdok vonult végig. 

Utunkat a duna mentén, a kavicsokon, uszadékfák között lavírozva fejeztük be. 





Majd, miután már reggel szóba került a lángos, nem mehettünk haza lángos nélkül, és a Királyi palota büféjében sikerüült végül lángoshoz jutnunk. 



Hazafelé már eléggé fáradtan meredtünk magunk elé a buszon. De jóleső fáradság volt ez, és sokkal jobb időtöltés bármilyen irodai vagy labormunkánál. 


4 megjegyzés:

  1. De jó lehetett! Ez eddig a legjobb munkanapos szombat, amiről hallottam :) ....

    VálaszTörlés
  2. Hát nekem még kötelező szabim sincs júniusig :-) De ha lett volna is kirándulni mentem volna, az is biztos :-) Így legalább még fizetnek is érte :-DDD

    VálaszTörlés