2022. április 1., péntek

Öreg tölgy tanösvény

Ugyancsak a múlt hétvégén történt még, amikor még tavasz volt, hogy szombaton Milán és Marci kiment Remeteszőlősre Marci barátjáékhoz. Ilyenkor ott alszanak egyet, és másnap megyünk értük. És ha már odaáig elmegyünk, akkor kihagyhatatlan, hogy ne járjunk legalább egy kicsit az erdőben. De mivel ez az egyetlen nap volt a hétvégénk, így nagy kirándulást nem tudtunk tenni, épp csak egy pici, de annál üdítőbb kis sétácskát. 

Találtam egy néhány kilométer hosszú tanösvényt, az Öreg tölgy tanösvényt, Telkiből indulva, és gondoltam ez pont jó lesz nekünk Ferivel, mielőtt összeszedjük a gyerekeket. 

A tanösvény Telki határából indult,  a zöld négyzet mentén, majd  nagyon cuki kis zöld makkba csapott át  a turistajelzés. A terep tényleg nem volt hosszú, 3 km talán, plussz az autóig vezető út, de annál változatosabb és izgalmasabb volt, mert volt ám benne minden, lankás kis domboldal, meredek kaptató, nyíló virágok, csiripelő madarak. Tényleg csak ajánlani tudom, ha egy rövid, de érdekes kis kirándulásra van szükségetek. 










A névadó több mint 250 éves molyhos tölgy. 

Mi kb. 1 óra alatt jártuk végig, majd mentünk a gyerekekért. Akik úgy kidőltek a kocsiban, hogy a Lidl parkolóban úgy kellett felébreszteni őket. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése