2021. június 4., péntek

Az utolsókat rúgjuk

 Nincs már sok hátra a tanévből, de Milánnak pl. még a jövő héten is lesz egy matek tz-je... ettől már az agyam eldobom. Ráadásul keddről átrakták ma szerdára. Az utolsó héten még tz-t íratni szerintem nem igazán fair, még akkor sem, ha nem nehéz a tananyag. De nyilván engem nem kérdezett a kutya se :-)  A matektanárnő egyébként is kicsit a bögyömben van, mert mindig kitalál valami huncutságot. Volt, hogy  másnapra kért mindenkitől 20 db négyzetrácsos lapot, kikötve, hogy nehogy füzetből tépjük ki, vagy a héten hétfőn kitalálta, hogy kedden mindenki vigyen be 10 kockát, mert a testeket fogják venni, és azokból fognak építkezni. Még szerencse, hogy Milánnak eszébe jutott, hogy van egy Cube nevű társasunk, és abban rengeteg dobókocka van, mindenféle színben. Mert amúgy szereti ám a minuszokat osztogatni felszereléshiányra, meg házi hiányra, meg órai magatartásra... Na. 

Milánnak most húzós hete volt, mert a múlt hétről erre a hétre toltuk a szolfézs alapvizsgáját, mert a múlt héten kirándultak. Plusz volt még egy természet tz-je, meg egy fogalmazásírása az ötösért, szóval nem unatkozott. De mind közül a szolfézs volt a legparább, mert az írásbelin mondhatni nem remekelt a kölök. Szó se róla, utána összekapta magát és becsülettel tanulta a dalokat oda-vissza szolmizálva. szegénykém már ezzel kelt, ezzel feküdt, a villamos utakon végig szolmizálgatott egész héten, de már én is jöttem-mentem, és azt vettem észre, hogy énekelgetem, hogy szó-szó-fá-ré-szó-szó-fá, vagy épp mit. 

Halálsápadtan közelítettük meg tegnap a vizsgahelyszínt, nem lehetett meggyőzni róla, hogy rendesek lesznek, nyugi, egy csomót tanult, nem fogja senki leharapni a fejét. eléggé megparáztatott, hogy ott fog nekem elájulni. De szerencsére nem történt semmi, és végül sikerült a vizsgája. Rém boldog volt. Meg mi is, hogy akkor ez a teher is levan. 

Jövőre elvileg zenekarba megy, ma már fel is írta az oboatanárnő a listára. Reméljük, hogy oda fog tudni érni, mert keddenként van fél3-kor a próba. Eléggé agyament időpont, mert ha épp sok órája van aznap, akkor nem biztos, hogy odaér. Na de ez már a jövő tanév :-) 

Aztán most nagyon fellelkesült Milán, mert ugyancsak ma mondta neki Orsi néni, hogy októberben lesz egy országos oboaverseny, amin szeretné, ha Milán is elindulna. Milánnak meg kellenek ezek a kihívások, hogy a lelkesedése fenntartható legyen, szóval most eléggé be van sózva. 


Mátééknál sosem történik semmi, legalábbis az ő elmondása szerint. :-) Mennek majd kirándulni ők is, és a többedik terv szerint most megcéloznak egy siófoki strandolást-hajózást-városnézést. Biztos klassz lesz. 

Ami most a leginkább foglalkoztatja, hogy most már lassan tényleg realizálódik az a terve, hogy most már tényleg kiszáll a fociból, és elmegy evezni. Erre adott még egy löketet, hogy mindkét edzője elmegy az egyesületétől, és ezen felbuzdulva eléggé szétszéled a csapat is, szóval most kell váltani. 

Kinéztünk már egy evezős egyesületet, amit nem olyan fájdalmas megközelíteni, és még Pesten is van :-) mert Budára elég macera átjutni, és akkor onnan még haza is kell jönni. De majd meglátjuk. Még nincs semmi konkrét, de hamarosan lépnünk kell az ügyben. 

Ma tartanak búcsúbulit edzés után. :-) 

Marciék agybafőbe dolgozatot írnak, én már követni sem tudom, hogy mikor mit és miért, és nincs is ez kifelé kommunikálva. Oké, a gyerekeknek biztos bejelenti Marika néni, de az hozzánk már nem jut el, csak amikor már megírták a dogát. az meg akkor már édes mindegy. Pedig ha egy icipicit is foglálkoznánk a leckével itthon, akkor nem rendre négyest hordana, hanem néha becsúszhatna egy ötös is. De ezt már elengedtem. tényleg. 


Jó lesz már ha nem lesz suli.

9 megjegyzés:

  1. Nekem volt egy olyan érzésem, hogy az online suli miatt utolsó hétre is jut tz - nálunk is sajnos - de nem gondoltam komolyan. 😆😆 Nálunk eddig az utsó hét mindig szabad volt...most meg szerdán adják le a tartós könyveket, addig biztos nyomják.

    Gratu a szolfi alapvizsgához! Hogy utáltuk szegényt szolfézst, ahogy volt... 😆

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem emlékszem rá, hogy az utolsó hétre maradt volna még doga. De ez most egy ilyen év... Marciék is írtak még tegnap is. :-(

      Törlés
    2. Ja, szolfézs... Hát az enyyémeknek sem volt a kedvencük. Máté még csak-csak... Milán nagyon utálta. Marci pedig már bele sem kezdett, bánatunkra.
      De zenélni, hangszeren játszani viszont szeretnek, ez volt az egyetlen hajtóerő, hogy végigcsinálják a szolfézst, különben már abbahagyták volna.

      Törlés
    3. Igen, ki van ez találva, hogy mindenki elvégezze a szolfézst, aki hangszeren szeretne megtanulni. :) Egyébként Zalán osztálytársai imádják a szolfézst, ugyanannál a rém nőnél, aki Rékát tanította, szóval vannak fura gyerekek :) :)

      Törlés
  2. Nálunk Rolandnak kisérettségi van magyarból (ezen már túl is van), matekból és töriből. Kilencedikben..agyrém és marhaság az egész, és persze pont most ezt roppant fontos levezényelni nekik, de nincs mese, akik az idei tanévtől vesznek részt technikusi képzésben, ott már ez a rend, és hiába minden fejetlen előzmény, a rend az rend..
    Isteni szerencse, hogy a legkevésbé sem érdekel a jegy, csak annyi, hogy legyen meg.
    Gratulálok Milánnak a vizsgahoz. 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, Milán nevében :-) Nagy kő esett le a szívünkről :-D

      Herótom van már ettől a " ez a rend, ez a szabály, így csináljuk, ha törik, ha szakad" mentalitással. Mikor már második éve SEMMI nincs úgy, ahogy lennie kéne...

      Törlés
  3. Mi is pont így érezzük magunkat, felemás módon éppen Tomával... Bár, Máténak is volt egy matek vizsgája és rengeteg dogája, de jövő hétre talán elfogytak a dolgok. Ellenben Tomának - mondjuk az igaz, hogy a múlt hét lett volna, de torokgyuszi miatt ez a követkeő hétre marad - még van matek és nyelvtan év végi, köri és angol TZ és kiderült, hogy lesz még egy szövegértés is (egyszer már írtak év végén), ezzel még gondolkodóban volt a tanárnő, de éppen most ebben az évben úgy döntött még egy lesz... Hááát, nem örülünk túlzottan. És erre az egészre 3 nap van, mert hétfő és péntek tanítás nélküli nap...

    VálaszTörlés
  4. Na én most rúgom az utolsót. Illetve holnap délutánig bezárólag, szerdán még biosz tz....JÁÁÁÁJ! Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még Milán is szerdán ír matek tz-t a térfogatszámításból. Ami elméletben megy neki, de gyakorlatban már egyáltalán nem tud koncentrálni a mértékegységekre, és simán összeszorozza a cm-t a dm-rel. Grrr...

      Törlés