2021. február 12., péntek

Hosszabbítás

 Ma kaptuk a hírt, hogy Marciéknál még a jövő héten is zárva marad az iskola :-( 

Merthogy újabb pedagógus megbetegedést találtak, és a korábbi kettő tanító sem gyógyult még fel teljesen. Úgyhogy jövő héten Marciék is úgynevezett digitális oktatásban lesznek. A héten még nem voltak úgy elvileg, de Marika néni küldött nekik feladatokat, amiket Marci szépen meg is csinált. De a jövő héten kezdődhet megint az oda-vissza fotózgatás :-( Mert online óra náluk szóba sem jött. Nem tudom felsőben van-e, tavasszal még nem volt, Mátéék is csak megkapták a feladatot, aztán visszaküldték, jól vagy rosszul. 

Milán szerint az ő angol tanárjuk is covidos, mert már második hete nincsen. Bár erről hivatalosan nem kaptak tájékoztatást, de Milán hallott valamit. Mondtam neki, hogy a pletykáknak azért nem feltétlenül kell felülni. Én még mindig azt gondolom naivan, hogyha egy tanár beteg lesz, akkor arról jó lenne, ha tudnánk, még akkor is, ha nem küldik karanténba az osztályt, mert... aztán lehet, hogy totál más baja van, csak már mindenki rásüti a másikra hogy covidos, aki egy kicsit is rosszabbul van. 

Amúgy meg elég hideg van. Tegnap Milánnak a jeges szélben volt edzése. Szerencsére félidőben bevonultak egy terembe és kielemezték a múltkori meccset, úgyhogy nem fagytak kockára. 

Egész ezideáig ezen a héten volt először az, amikor úgy igazán zavart a maszk. Eddig nemigen foglalkoztam vele, hordom, mert kell, de nem problémázok rajta, hogy valóban ér-e valamit is, vagy sem. Tegnap viszont annyira hideg volt, hogy szinte egy perc alatt nedvesedett be az arcomon a maszk, és nem volt jó érzés, és egészségielg is több kárt okozott szerintem, mint hasznot, mert be is dugult az orrom elég rendesen. 

Mindig van nálam néhány cseremaszk, de tegnap már mindet elhasználtam, és végül még a karácsonyi szarvasos mintásat találtam meg a táskám alján, úgyhogy azt vettem fel. Gondoltam, hogy az időjárás úgyis olyan karácsonyos :-) De azért jó lenne már valami tulipános, vagy még jobb, ha nem is kéne már hordani. De az még odébb lesz szerintem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése