2021. február 16., kedd

Hétvégi séta a Velencei-tónál

 Rengeteg gyönyörűszép fotót láttunk a hétvégén a jégbefagyott Balatonról, fel is merült bennem, hogy jó lenne megnézni. De nemigen lett volna annyi időnk, hogy a Balatonig autózzunk, meg kedvünk sem volt annyit autóban ülni. Az a baj, hogy ha nyugis reggelt csinálunk, és közben szépen kisüt a nap, akkor pont mire összekészülünk, elindulunk, és még órákat autózunk is, akkor már pont mire megérkeznénk valahová, addigra már nem lenne szép napos idő, és nem lenne kedvünk kint lenni. Így volt ez szombaton is. Úgyhogy nem is mentünk el a Balatonig, csak a Velencei-tóig, ahová úgyis ritkábban járunk. ( szinte soha) és ott sétáltunk egy bő órát. Megnéztük a katonai emlékhelyet és sétáltunk a parton egy kicsit a nádasban. 

A tó nem volt annyira jégbe zárva , mint a Balaton déli partja, de a széle be volt fagyva, oda kicsit rá is mentek a fiúk, bár én nagyon féltem, hogy beszakad alattuk. És itt is jégtappancsosak voltak a nádasok lábai. 

Először Miska huszárt néztük meg. 



Majd a történelmi emlékhelyhez is felsétáltunk. 

A domboldalban találtunk egy Ninja warrior pályát. 





Aztán még megnéztük a vizet. Vagyis a jeget. 










Nagyon klassz sétát tettünk, és most végre megérett bennünk az elhatározás, hogy most már aztán tényleg sort kerítünk ennek a térségnek a felfedezésére is :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése