2017. június 26., hétfő

A faluban

A faluban, amelyiknek a szélén vagyunk, egy bolt van. Nem lehet eltéveszteni, ott van a templommal szemben. Eddig kétszer voltunk benne, de már régi ismerősökként köszöntenek bennünket. Ahhoz, hogy a boltba eljussunk egy baromi forgalmas út mellett kell végighaladni az alig 1 méteres járdán, majd át kell menni a túloldalra, mert ott van járda, majd megint vissza erre, közben egy hatalmas kanyar van a főútban, amin repesztenek a kamionok, és teherautók, szóval elég nagy kaland eljutni a boltig meg vissza. :-) Le is izzadok rendesen.
Az, hogy a falu közepén áll egy jó nagy kastély/vár a hozzá tartozó parkkal, az már szinte természetes. A várat már 1374-es iratokban is említik, szóval  nem egy mai építmény. Jelenleg a Morva Múzeum működik benne, de az ősfás  kertje szabadon látogatható.










A kemping mellett egy hatalmas strucc-farm van. Csak úgy rohangálnak föl-le a struccok, de rengetegen. A teraszról látni őket. Ma pedig boltba menet kicsit közelebb merészkedtünk, és nem hogy rengetegen vannak, hanem még annál is többen, kisebbek és nagyobbak.

A szomszédaink:




Hátul még bárányok is voltak. Úgy megrohantak minket onnan hátulról, őrült mekegéssel, hogy majdnem elszaladtunk. :-)


És ilyen naplementénk van a teraszról. Míg a fiúk jobbra teniszeznek, balra rohangálnak a struccok, én  nézhetem a teraszról a naplementét. :-)


3 megjegyzés:

  1. Ó, egy jó kis strucctojásos piskótát ki ne hagyj, míg ott vagytok. :) :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó és szép kis faluban vagytok ti ott :)!!!Nem csodálom, hogy élvezitek, szerintem szuper nyári kezdet ez :)! A jó bizikhez utólag is gratulálok!

    VálaszTörlés