2016. augusztus 31., szerda

Utolsó pillanatok

Izgulunk is, meg nem is, várjuk is meg nem is, szomorúak is vagyunk, meg nem is. Nagyjából így érezzük magunkat mindannyian. Ennek a nyárnak is vége lett.... nem tudom, csak én érzem-e úgy, hogy évről-évre rövidebbek ezek a nyarak...
Hogy mennyire lesz zökkenőmentes és sima az átállás, arról fogalmam sincs. A holnap reggel mindenképpen gáz lesz, az már biztos. Korán kelés, rohanás, egy táska, két táska, egy zsák, még egy zsák, egy doboz, még egy doboz, egy gyerek, még egy gyerek, ja és egy harmadik is...
Iskolatáskák bepakolva. Tolltartók rendben. Füzetek összerakva. Könyveket holnap kapunk. Az egyéb dobozok szinte tökéletesek. Máténak kell még egy lapos ecset készlet, de 1 db van nála, talán nem kell még csüt-péntek.
Milánék nem a kísérleti olvasókönyvet fogják használni, hanem Meixnereset, kíváncsi vagyok miben lesz más, pláne, hogy Milán már folyékonyan olvas. a nyáron tökélyre fejlesztette, és falja a könyveket. Betűkártyák, számkártyák kivágva, bedobozolva.
Tornazsákok összerakva.
A tisztasági csomagokat a majd később viszem, még fogkrémet kell bele tennem. Holnap úgyis eljönnek ebéd után, nem fog eszükbe jutni, hogy fogat is kéne mosni. Egyébként is csak mákostészta után jut eszükbe, de fő az optimizmus.
A ruhákat a délután folyamán kikészítem. Remélhetőleg mindenkire jó minden, mert nem vettünk másikat. Azt a fél órát meg kibírják majd valahogy, úgyis kértek váltóruhát a tanítónénik.
Mi van még... talán nincs más...



Milánéktól péntekre már olvasókönyvet és matek könyvet kértek, szóval nem húzzák sokáig az időt ismerkedéssel...
Jaaaa, és hogy ne induljon simán az év, két hete kaptuk a hírt, hogy Józsi bácsi, a napközis, elment egy vidéki iskolába. Szánja-bánja, de "visszautasíthatatlan"ajánlatot kapott. Volt emiatt pár nyomdafestéket nem tűrő gondolatom, de szerencsére Milán jól vette a hírt, bár szomorú volt, de nem vígasztalhatatlan. És továbbra is tartom, hogy Milán nagyon alkalmazkodó ( is tud lenni), szóval talán nem lesz ez neki akkora érvágás. Reméljük még ebben az életben találnak majd egy másik napközist. 
(és azt is, hogy takarítót is, mert épp mára szerveződött egy szülői takarítóbrigád Mátééknál, hogy kicsit kinyalják a termet, ami már tavaly is hagyott kívánnivalót maga után, de azt mondták az szmk-sok, hogy a terem az úgy volt ott hétfőn délután, ahogy mi azt június 22-én ott hagytuk. Lógnak a pókhálók, és nagyjából centis porréteg van mindenen. )
Óóóó és ovis háborognivaló is akad, de arról majd máskor.

Reméljük ezek az "apró" nüanszok nem fogják zavarni az évközbeni lelkesedést.

Boldog és sikeres évkezdést kívánunk Mindenkinek!

6 megjegyzés:

  1. Mi is, mi is nektek!:)

    Megyek is dobozt pakolni, mert azzal még nem vagyok kész és ki sincs készítve, mi kell majd az oviba. Van még dolog elég erre az estére. :)

    Nem hiszem el, hogy vége a vakációnak, még nem fogtam fel. :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még én sem, de holnap reggel könyörtelenül arcon fog csapni a valósàg....

      Törlés
  2. :-)
    Sikeres tanévet nektek!
    Nálunk ma volt az évnyitó a fiúknak. bevittem Áronnak mindent, mert be lehetett vinni. A tankönyveket majd pénteken kapják meg, hétvégén jobban ráérünk becsomagolni, ez volt a indok.
    Ma már megkezdtem este a tájékoztatók/üzenők, tanulói adatlapok kitöltését. Hétvégén akkor tankönyvfedés, csak az elsősnek. Jaj, másodikosnak.
    Holnap a zeneiskolában töltöm a délutánt, időpont hegedűre, három gyereknek, zongorára egynek, magánénekre egynek, szolfézs talán marad a suliban, kiszenekar kettőnek...Banknál ebédpénz átutalás. És még egy kis maszekprogram is van nekem (vérvétel). Imádom a szeptember elsejét, főleg a zeneiskolai délutánokat...
    Ma még jósokáig alvás volt. Uramisten mi lesz itt holnap reggel????
    ( a nagyoknak nem fedek könyvet, de ha lenne rá igény, akkor is ők csinálnák már maguknak).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhhh... még olvasni is sok volt:) Kitartást, és sok sikert a tanévben a gyerekeknek is, és Nektek is!

      Törlés
    2. Köszi, nektek is! Túl vagyok a zeneiskolán, azt hiszem lesz róla egy poszt...

      Törlés